Велинград - online - Сърница се побратими с швейцарска община 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сърница се побратими с швейцарска община
Публикувано 2016-08-16 09:11:02 от Темпо

В дните на събора в Сърница е и Сандра Вебер, кмет на швейцарската община Хаслиберг. Наскоро двете общини се побратимиха с помощта на сдружение “Солидарна Швейцария - Източна Европа”, което дари мощен агрегат за решаване на проблема с честото спиране на електрическия ток в Сърница. По официални данни на ЕВН Сърница е на първо място в България по прекъсване на тока, но агрегатът вече захранва цял квартал, свързан към трафопоста в центъра на града.

През февруари кметът на Сърница Неби Бозов заедно с председателката на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова посетиха близката до Берн община Хазлиберг, като поканата бе да гостуват точно по време на провеждане на референдум за избор на министри. Сърница и Хазлиберг са много идентични общини като територия и населения, с основен поминък дърводобив, туризъм, земеделие и животновъдство.
Пред “Темпо” г-жа Сандра Вебер сподели своите първи впечатления от Сърница: “Впечатлена съм от това колко приятелски са настроени хората тук, много са гостоприемни, не се държат дистанцирано, а с отворени сърца. Природата е фантастична, дори за швейцарци. Ние също имаме много хубава природа и всичко е уредено, а тук природата, инфраструктурата, къщите - всичко е различно.”
Следващите стъпки на сътрудничеството са обмяна на опит в отраслите, характерни за двете общини. “За мен като кмет е важно да си поставя точка, до която искам да стигна и да насоча усилията си в тази посока”, казва г-жа Вебер. Тя поднесе на кмета на Сърница ценен дар - кристал, добит високо в планината, в която живее, за който местните вярват, че носи късмет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай