Велинград - online - След 35 години отново на румънска сцена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След 35 години отново на румънска сцена
Публикувано 2016-08-23 08:57:48 от Темпо

От 12 до 14 август Духовият оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” при Народно читалище “Отец Паисий-1893” взе участие в международен фестивал в Питещи - румънски град, разположен на 130 километра северозападно от столицата Букурещ. В 51-годишната история на велинградския оркестър това е второ турне в съседна Румъния. Първото се е състояло през далечната 1981, а 35 години по-късно велинградчани отново прекосиха Дунава и свириха на румънска сцена.

Фестивалът в Питещи се провежда за седми път, а гостуващите оркестри и мажоретни състави са от различни европейски държави. Под ръководството на диригента Димитър Лазаров и художествения ръководител на мажоретките Биляна Масларова нашият духов оркестър за пореден път е доказал високия си професионализъм на международно ниво. Приятна изненада за велинградчани, които имат зад гърба си десетки турнета в Европа, са били отличната организация (въпреки капризите на времето) и условията за гостуващите състави на фестивала в Питещи. Домакините са успели да превърнат фестивалните дни в истински празник за целия град, музикантите са свирили на чудесна сцена с огромни видеостени, публиката е приветствала от сърце танците на мажоретките.
Фестивалът съвпадна с ден на национален траур по повод смъртта на 92-годишната Анна Бурбон-Пармска - съпруга на прогонения през 1947 г. румънски крал Михай. В този ден, когато в румънските градове са се провели траурни шествия, домакините са организирали екскурзия за участниците във фестивала.
Духовият оркестър и мажоретният състав се завърнаха от Румъния с диплом за участие в международния фестивал и с покана отново да свирят и танцуват в Питещи. Ние също отправихме покана оркестърът на Питещи да гостува във велинградските празници на кулурата, съобщи Биляна Масларова. Така за пореден път бе разширена географията на приятелствата, които музиката винаги успява да създава.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай