Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Особености на лятното паркиране във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Особености на лятното паркиране във Велинград
Публикувано 2016-08-23 09:06:18 от Темпо

Във Велинград, както и в повечето български градове, проблеми с паркирането има през всички сезони - все ще се намерят шофьори, които да нарушават законите на пътя и на здравия разум. Но през лятото, заедно с температурите, рязко скачат и уникалните идеи за паркиране - абсолютен български патент, който едва ли има аналог някъде в ЕС.

В СПА столицата на Балканите най-потърпевши по традиция са парковете. Снимките са безкомпромисно свидетество, че за стремежа на туриста непременно да стигне до плажа или кръчмата на 4 колела няма прегради. За мнозина шофьори паркът си е нещо като зелена зона за паркиране, обаче без да се плаща съответната такса. Някои държат да си оставят автомобила точно сред цветята в градинката. Други считат, че дърветата са засадени в парка, за да осигуряват персонална сянка за тяхното МПС. Паркът при Курортна поликлиника е превърнат в паркинг, а неработещият фонтан изпълнява функциите на център на кръгово кръстовище. На входа на Клептуза водачи избират да паркират между дърветата и почти на жп-релсите. Велоалеята по “Съединение” също се оказва много удобен избор за някои шофьори, а на места двете платна на централния булевард също са превърнати в зона за трайно паркиране. Същата е гледката по тротоарите на ул. “Ал. Стамболийски”, в зелените площи срещу сградата на полицията, да не говорим за Пазара в неделя.
И всичко това при положение, че общината има наредби, комисии, договор с “паяк”, синя зона. Полицията също има закон и служители, които да го прилагат. Обаче на практика положението е като на тези и още десетки подобни снимки.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола