Велинград - online - Това лято няма да има състезание с ролкови ски до Белмекен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Това лято няма да има състезание с ролкови ски до Белмекен
Публикувано 2016-08-30 09:01:14 от Темпо

За първи път от години това лято няма да се състои състезанието с летни ролкови ски от Юндола до Белмекен за купа “Велинград”. По традиция то се провеждаше в края на август или началото на септември, а организатори на атрактивната спортна проява бяха Община Велинград, Българска федерация “Ски”, фирма “Сивен” и Високопланинският спортен комплекс Белмекен. Основната причина тази година да няма старт е изборът на дата, която няколко пъти е била променяна.
Дано догодина да има по-добра стиковка между организаторите и състезанието да се възроди, защото то е добра спортна реклама за Велинград и уникална възможност скиори и биатлонисти от България да премерят сили с отборите на различни държави, които тренират на Белмекен.
Лятно изкачване с ролкови кънки все пак се проведе, но по инициатива на старши треньора на руския юношески национален отбор по ски бягане (възрастовите групи 19-20 год. и 21-23 год.) Владимир Тимофеев. Тъй като руските национали са на лагер във Високопланинския спортен комплекс “Белмекен”, състезанието се проведе на 21август. Мъжете и юношите стартираха на 19 км. свободен стил с начало Юндола и финал Белмекен, а жените и девойки пробягаха 9 км. свободен стил от хижа Куртово до Белмекен. В двете състезателни дистанции се включиха отборите на Русия (юноши и девойки), Казахстан, Беларус и скиори от националния отбор по ски бягане на България. Част от състезателите през изминалата седмица посетиха и Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай