Велинград - online - 100 години идея, 90 години факт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

100 години идея, 90 години факт
Публикувано 2016-08-30 09:36:07 от Темпо

Тази неделя, 4 септември 2016 г., на борда на влак “Юндола“ от Септември до Добринище ще бъде отпразнувана 100-годишнината от раждането на идеята за построяване на теснолинейката и 90 години от заминаването на първия влак по нея. Празничното пътуване с теснолинейката се организира от ентусиасти начело с Кристиан Ваклинов. Това е знак на почит към делото на хората, с чиито труд преди 90 години Тракия и Родопите са свързани за първи път с влакова линия.
С днешна дата ще почетем юбилея не само за да напомним за славното минало, но с оптимизъм за бъдещето на влакчето, което и през XXI век е толкова нужно на хората от региона, а за всички гости предлага неповторимо пътуване-приключение.
В призива на организаторите се казва: “Чакаме Ви в 08:00 ч. сутринта на гара Септември-теснопътна, откъдето след кратка церемония ще заминем на едно специално пътуване по случай вековния юбилей. По време на цялото пътуване, на различни гари по линията, местни състави ще представят за вас богата програма в чест на празника и в подкрепа на каузата за опазване и популяризиране на Родопската теснолинейка. Ще се постараем да има достатъчно вагони за всички желаещи.”
На гара Велинград празничният влак ще бъде посрещнат в 10 часа. Заповядайте заедно да отпразнуваме достолепната годишнина на теснолинейката!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай