Велинград - online - Щафета, рали и маратон през септември 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Щафета, рали и маратон през септември
Публикувано 2016-09-06 09:38:35 от Темпо

Септември обещава богата спортна програма във Велинград и околностите:
На 21 септември през нашия град ще премине Пробегът на мира, известен още като Световен пробег на хармонията. Пробегът за мир е основан през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой в дух на любов, хармония и единство. Това е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят, най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.
Хора от хиляди населени места по маршрута на щафетата се присъединяват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Всеки може да участва и да носи факела няколко крачки, няколко пресечки или няколко километра. Организаторите подчертават, че не се събират средства и не се пропагандират политически каузи. През 2016 г. Пробегът се провежда в България в два етапа - първият беше през месец май, а по време на втория етап, в периода 20-24 септември, факелът ще премине по маршрута: Свиленград, Хасково, Димитровград, Стара Загора, Казанлък, Карлово, Пловдив, Пазарджик, Пещера, Велинград, Разлог, Благоевград.
На 22 септември на язовир Батак ще се проведе традиционният Ротари маратон. Маратонците ще пробягат трасе с дължина 42.2 километра, като голяма част от състезанието е в планинска местност. Любителите на бягането могат да участват и на по-кратки дистанции от 5, 10 и 22 километра.
На 25 септември във Велинград ще финишира Празникът на скоростта, който се организира за трета поредна година и е съчетание от атрактивни автомобили, изискани мероприятия и спортен дух. Събитието ще се проведе от 22 до 25 септември на територията на София, Банско, Разлог и Велинград. Програмата е изпълнена с отсечки за точно време, драг, италианско преследване и намиране на тайни локации, достояние само за участниците. Програмата и изпитанията се изготвят със съдействието на професионални автомобилни състезатели и съдии, а апелът на Празникът на скоростта ще бъде за повече толерантност на пътя и разумно шофиране.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай