Велинград - online - Нови успехи за СОУ “М. Драгинов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови успехи за СОУ “М. Драгинов”
Публикувано 2016-09-06 09:44:00 от Темпо

Осмокласничката Анета Аспарухова Дженева от СОУ “М. Драгинов” в с. Драгиново зае призовото трето място в Националния конкурс “Зелена планета-2016” в раздел “Мода и традиции“ за модели от екологично чисти материали. Националният конкурс “Зелената планета 2016” е част от едноименния международен детски екологичен форум, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение “Зелена планета” в рамките на международната му програма “Диалог на културите:
от запознанството към уважението”. Организатори на национално ниво са фондация “Устойчиво развитие за България”, Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата.
Победителите получиха медали, почетни грамоти и предметни награди. Награда получи и педагогът-консултант г-жа Венера Тодорова. В състава на журито участваха художници, поети, писатели, учени и преподаватели.
Седмокласничката Емина Есева от СОУ “М. Драгинов“ с помощта на учителя-консултант г-жа Венера Тодорова също спечели трето място в международен конкурс - “Слънчевите руни в българските носии и тъкани“. Целта на конкурса бе децата да открият красотата в слънчевите багри, руни, знаци, форми, орнаменти, втъкани в народната носия от родното място, като ги извадят от раклата на баба или потърсят в Етнографския музей и сбирки; да повишат интереса си към изкуството на самобитните майстори при везане и тъкане на българската национална носия и тъкани (възглавници, ковьори, пешкири, колани и др.) от родния край; да придобият знания за особеностите и стилистиката на орнаментите в българския фолклор; да съхранят самобитната българска традиция и култура за бъдещите поколения, като ценен принос в общоевропейското културно наследство; да открият корените на своя род и да си направят родословно дърво.
В конкурса участваха над 625 творби, оценени от компетентно жури, което излъчи най-добрите сред тях. Свои творби изпратиха и ученици от български училища в Испания, САЩ и село Ботьово в Украйна. Призьорите бяха удостоени с грамоти и предметни награди, както и поздравителен адрес от министъра на образованието и науката Миглена Кунева. Самата церемония беше разнообразена с богата фолклорна програма, а после и с посещения в Археологическия музей, Художествената галерия, крепостта “Меджиди табия” и резервата “Сребърна”.
Успехи на децата и през новата учебна година!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води