Велинград - online - БСП и ДПС в спор за секретарското място в РИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БСП и ДПС в спор за секретарското място в РИК
Публикувано 2016-09-06 10:35:52 от Темпо

Със заповед от 29 август областният управител на Пазарджик Гинче Караминова насрочи консултации за състава на Районна избирателна комисия във връзка с провеждането на избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 6 ноември 2016 г. Консултациите се проведоха на 2 септември с участието на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание: ГЕРБ, “БСП лява България”, ДПС, “Реформаторски блок”, “Патриотичен фронт”, “България без цензура”, “Атака” и АБВ.

Консултациите за състава на РИК-Пазарджик приключиха без постигане на съгласие за поста на секретар на комисията. От името на “БСП-Лява България” зам.-председателят на областното ръководство на БСП Георги Янчев предложи за секретар на РИК юрист, каквото е изискването на закона. За същата позиция областният председател на ДПС Юмер Хамза издигна кандидатурата на икономист. Двете партии не оттеглиха направените предложения и при това положение до 16 септември Централната избирателна комисия ще назначи служебно състава на РИК - Пазарджик.
Разпределението на общо 13-те места в РИК - Пазарджик по партийни квоти е следното: ГЕРБ - 4, БСП - 2, ДПС - 2, РБ - 1, ПФ - 1, ББЦ - 1, Атака - 1, АБВ - 1. За председател на комисията от ГЕРБ предлагат Йордан Кожухаров, а двамата заместник-председатели са предложени от Патриотичния фронт и АБВ.
Междувременно с президентски указ са определени избирателните райони за предстоящите избори. Нашата област, както и досега, ще бъде 13-ти Пазарджишки избирателен район.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България