Велинград - online - Съседни общини подкрепят декларацията против рудодобива 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съседни общини подкрепят декларацията против рудодобива
Публикувано 2016-09-06 10:39:49 от Темпо

На сесиите си през август общинските съвети в Белово, Батак, Септември и Ракитово разгледаха декларацията, с която в края на юни 2016 г. Общински съвет - Велинград поиска прекратяване на концесионната процедура за добив на волфрамосъдържащи руди от находище “Грънчарица - Център” поради противоречие със законодателството за управлението на водите и за опазването на околната среда. Декларацията бе изпратена до местните парламенти на общините в Западните Родопи, за да бъде разгледана, приподписана и да се обмислят общи действия по проблема.

На 16 август Общински съвет - Белово е гласувал решение, с което с пълно мнозинство от 13 съветници подкрепя декларацията на Общински съвет - Велинград. Беловските съветници изказват загриженост как бъдещият рудодобив ще повлияе върху опазването живота и здравето на хората, както и на опазването и съхранението на околната среда и природното разнообразие. Общинският съвет е упълномощил своя председател да приподпише декларацията от името на община Белово.
На 25 август с 12 гласа “за” и 1 “въздържал се” декларацията е подкрепена и от Общински съвет - Батак, а няколко дни по-късно единодушна подкрепа за декларацията гласува и Общински съвет - Септември.
Темата бе влючена и в дневния ред на редовната сесия на Общински съвет - Ракитово на 31 август 2016 г. За “Темпо” председателят на ракитовския местен парламент Нина Димова съобщи, че съветниците в Ракитово също подкрепят декларацията на велинградските си колеги.
От съседните общини се очаква решението и на Общински съвет - Сърница, който обаче не се събирал на сесия през август. Декларацията на Общински съвет - Велинград е отворена за приподписване и от граждански и неправителствени сдружения.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води