Велинград - online - Образователно приключение в Австрия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Образователно приключение в Австрия
Публикувано 2016-09-13 09:25:05 от Темпо

Ученици от паралелките с интензивно изучаване на немски език от СУ “Св.св.Кирил и Методий” Велинград имаха невероятната възможност да бъдат през лятната си ваканцията заедно, да усъвършенстват нивото си на немски език, да играят и да се забавляват, прекарвайки незабравими моменти.

Летният лагер беше в ски курорта Земеринг в Австрия сред уникалната красота на Алпите, в същото време в близост до Виена и Грац. Обучението се проведе от 4 австрийски преподаватели, които бяха очаровани нивото на владеене немски език от нашите ученици и ги окачествиха като едни от най-силните групи, на които са преподавали до този момент. Организираха изнесено обучение до Aлтенберг, алпийско селце, цветно чисто и красиво, където хапнаха традиционни ястия и се запознаха с местните традиции. Имаха възможност да научат виенски валс, да поплуват в близкото езеро, да се запознаят с австрийската култура.
Двете посещения на Виена бяха изпълнени с много впечатления и емоции. Посетихме Природонаучния музей, Белведере, Шонбрюн, зоологическата градина, катедралата “Св. Стефан” и, разбира се, Пратера.
В Грац пробваха рицарски доспехи в местния музей и се изкачиха до часовниковата кула с невероятна гледка към града. В музея на Брамс се насладиха на неговата музика и обогатиха знанията си за живота на композитора.
Незабравимо ще остане и преживяното в Mариазел - градче, приказно цветно и красиво, където се намира катедралата, за която пилирините изминават хиляди километри, за да я посетят. Във фабриката за меденки всички сътвориха своя, всяка една уникално красива и си я взеха за спомен. Във фабриката за производство на свещи се запознаха с тяхното изработване и направиха свои. Голяма атракция беше и шоуто с грабливи птици в замъка Oберкапфенберг. Едно от най-сладките посещения - фабриката за шоколади “Линд“ стана реалност. Видяха как се изработват предмети от стъкло във фабриката за производство на стъкло Нойберг.
Вълнения и впечатленията всяка вечер споделяха в проведените тренинги. Незабравима беше и вечерта, посветена на България, на която присъстваха собственикът и гости на хотела, преподаватели от другите лагери (имаше и група от Украйна). С театралната пиеса на немски език, презентация за Велинград, български песни и хора вдигнаха публиката на крака и достойно си заслужиха аплодисментите. Вълнуващ момент бе и получаването на сертификатите за проведеното обучение. Това беше само част от вдъхновяващото и динамично образователно приключение в Австрия.
Йорданка Прегьова, гл. учител

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай