Велинград - online - И чудото става! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И чудото става!
Публикувано 2016-09-13 09:27:50 от Темпо

Християнският кръст в парк “Бор” вече се извисява на 4 метра от земята. Завърши първият етап от неговото построяване - основите!
Вярата на хората, че все пак Велинград ще има християнски кръст, се завърна. И сякаш става чудо - точно когато трябва са се случат строителните дейности или има затруднения при доставка на материалите, чудото става и проблемите изчезват. Точно когато парите не достигат - идват дарителите. И чудото става!

Благодарим ви, приятели-дарители! Времената са трудни за всички. Но нали вярата в нещо по-добро ни крепи, за да живеем и вървим напред. Дали дарението е 1 лев, 5 лева, 1000 или няколко хиляди лева, дадено от сърце, то има еднаква стойност!
Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” до този момент наброява около 400 дарители. Предстои доизплащане на бетона и металната част на кръста. След това ще организираме останалите дейности съвместно със Сдружение за развитие “Западни Родопи”. Дарителската акция продължава!
Благодарим на кмета К. Коев и общината за огромната подкрепа. От “тежката артилерия” на Велинград - бизнеса, все още очакваме чудеса! Без тях трудно ще се справим. Не бива да допускаме все пак да се окаже, че бизнесът от Пазарджик е по-щедър към жителите на Велинград. В следващия брой на “Темпо” ще отчетем точните суми на даренията и как са похарчени.
Използвам случая да се обърна към уважавания наш съгражданин и творец Борис Костов, в който се съхраняват 3000 лева, събирани преди 15 години от хората за кръста. Тези пари - ако приемем, че даренията са от 2 лева, то това са парите на 1500 души, които настоятелно го молят да предаде техните дарения за общото дело!
От началото на юли 2016 г., когато започнаха активните действия и след като се направи първата копка, се вглеждам в очите на хората. Постепенно недоверението се заменя с вяра в завършването на строителството на кръста. И аз вече вярвам, че този символ на вярата ще свети на Бъдни вечер! Тогава на всички Вас, дари своя дан в изграждането му, искрица от тази светлина ще стопли сърцата и ще изпълни душите с вяра в доброто бъдеще на нашия край. И аз вярвам във всички вас!
София Ключкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води