Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.09.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.09.16
Публикувано 2016-09-13 09:58:00 от Темпо

РЕКА Община Велинград започна почистването на коритото на река Луковица, потънало в храсти, дървета и папури, които са потенциална опасност в случай на обилни есенни дъждове. Преди началото на дъждовния сезон подобно почистване е нужно и на други места по поречията на реките във Велинград. А в края на лятото в река Луковица прехрана намира черен щъркел - защитен вид, вписан в Червената книга на България.


ПЧЕЛАРИ От 8 до 26 септември в областната дирекция на Държавен фонд “Земеделие” се приемат заявления от пчелари за помощи за отглеждане на пчелните семейства. Минималната помощ за едно пчелно семейство е 7 лева. Изискването е пчелините да са регистрирани като животновъдни обекти, а собствениците да са вписани като земеделски стопани.

БСП Членове на БСП - Велинград начело с председателя Георги Янчев поднесоха цветя пред паметника на съпротивата по случай 72 години от 9 септември 1944 г. На следващия ден в София се състоя заседание на ръководството на партията с участието на общинските председатели, на което за кандидат за вицепрезидент БСП номинира Илиана Йотова - евродепутат, която отговаря за структурите на партията в Пазарджишка област.

РАЗКОПКИ Международна археологическа бригада започна разкопки край параклиса “Свети Илия” над Клептуза. Ръководител на експедицията е проф. д-р Диана Гергова.

ЧЕСТВАНЕ На 13 септември Община Велинград ще отбележи 87 г. от рождението на Николай Гяуров с поднасяне на цветя и концерт пред неговия паметник. През целия ден ще бъде отворена за посещение експозицията “Великият бас” в музея.

ВЕНЕЦИЯ В Лидо ди Йезоло в Италия започна международният песенен фестивал “Орфей във Венеция”. Сред участниците от 12 държави са и велинградското трио “Парадайс” - Ваня Средкова, Наташа Златева и Сунай Юсеин.

КОПРИНКА Членове на велинградските сдружения “Русофили” и “Славяне” взеха участие в срещата на приятелите на Русия, която по традиция се проведе край язовир “Копринка” на 11 септември.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води