Велинград - online - Новият Работнически спортен клуб “Хамлет Йовчев” с първа проява 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият Работнически спортен клуб “Хамлет Йовчев” с първа проява
Публикувано 2016-09-20 08:43:45 от Темпо

Списъкът на велинградските спортни клубове се увеличи с новия Работнически спортен клуб “Хамлет Йовчев”, регистриран на 19 август 2016 г. към Българската работническа федерация “Спорт и здраве” като сдружение с нестопанска цел. Председател на новия клуб е Неделчо Гарванов, а членове на управителния съвет са Антон Попов, Виктор Йовчев, Атанас Палигоров и Владислав Калоферов.

За “Темпо” г-н Гарванов сподели, че главната цел на клуба е да възроди работническия спорт, който има традиции във Велинград. Точно затова клубът носи името на Хамлет Йовчев - човек с огромни организационни качества и талант, с голям принос за развитието на спорта във Велинград през ХХ век. “Аз съм негов възпитаник, започнах работа при него. С Хамлет Йовчев от 1974 г. е работил и почетният председател на Българската работническа федерация Костадин Парзулов, който ни подкрепи да създадем клуба и да възобновим традициите на градското футболно първенство, да развиваме различни видове спорт, като волейбол, баскетбол, тенис и др.”
Първата проява, организирана от РСК “Хамлет Йовчев”, бе тенис турнир за аматьори, който се проведе на 17 и 18 септември на отлично подготвените кортове на конна база “Сивек”. В турнира участваха 22 тенисисти от Велинград, Пещера, Пазарджик, София и Пловдив. Състезанието бе под егидата на кмета на община Велинград Костадин Коев, който го откри и получи почетен плакет от Българската работническа федерация “Спорт и здраве”. Федерацията осигури купите и грамотите за най-добрите състезатели.
До финала достигнаха Иво Кюркчиев и Марин Пашев, който след оспорвана битка спечели първия турнир на РСК “Хамлет Йовчев”. Наградите на победителите връчи лично кметът Костадин Коев. Амбицията на организаторите е тенис-турнирът не само да стане традиционен, а и Балкански, както подхожда на СПА столицата на Балканите Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води