Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.16
Публикувано 2016-09-20 09:31:00 от Темпо

НАРЕДБА Община Велинград публикува проект за нова наредба, по който гражданите могат да дадат свои писмени становища и предложения в срок до 26 септември 2016 г. Наредбата е за организация и управление на гробищните паркове на територията на общината - дейности, които досега не са били регламентирани в отделна общинска наредба. В документа се уреждат въпроси като откупуване на гробни места, почистване и поддръжка на парцелите, управление на гробищните паркове и др.


ОБРАЗОВАНИЕ Общините ще получат допълнителни трансфери по три национални образователни програми за оптимизация на училищната мрежа, осигуряване на съвременна образователна среда и инициативата “Без свободен час”. Общо по трите програми средствата за община Велинград са 73 537 лева, за община Ракитово - 33 989 лева, а община Сърница ще получи пари само по програмата за съвременна образователна среда в размер на 1924 лева.

ДЕКЛАРАЦИЯ На сесия на 9 септември 2016 г. Общинският съвет в Сърница подкрепи декларацията на Общински съвет - Велинград за прекратяване концесионната процедура за добив на волфрамсъдържащи руди от находище “Грънчарица-Център”. Съветниците в Сърница са гласували единодушно “за” декларацията. Сърница е петата съседна община, която подкрепя позицията на община Велинград.

ХРАНИ Обществена поръчка за доставка на хранителни продукти по проект на Център за социално включване по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Прогнозната стойност на поръчката е 4745 лева, а откритият конкурс ще се проведе през октомври.

ПРОЕКТИ На извънредно заседание на 15 септември общинските съветници във Велинград дадоха съгласие общината да кандидатства пред Министерството на земеделието и храните с проектни предложения за реконструкция на общински пътни участъци Велинград - Драгиново, Абланица - Цветино и за рехабилитация на улици в Драгиново, Грашево, Пашово, Света Петка и Кръстава. Кметът К. Коев поясни, че общината търси всички възможности за финансиране чрез проекти и че при избора на пътища и улици е взето под внимание наличиено на вече изграден водопровод и канализация, за да не се налага повторно разкопаване.

ТЕРРА БЕСИКА На 28 септември в Ракитово ще се проведе общо събрание на Местната инициативна група “Терра Бесика - Батак и Ракитово”. Сдружението ще актуализира стратегията на МИГ-а и състава на управителния съвет.- Предстои да бъде обявен конкурс за изпълнителен директор на МИГ “Терра Бесика - батак и Ракитово”.

ЕСПЕРАНТО За пореден път Велинград ще бъде домакин на национална есперантска среща. Тя ще се състои в деня на независимостта на България 22 септември, съобщи председателят на Българския есперантски съюз Борис Гаджанов. Темата на срещата ще бъде “Есперанто - символ на солидарност и хуманност”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай