Велинград - online - Маратонци обиколиха язовир Батак в чест на 22 септември 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Маратонци обиколиха язовир Батак в чест на 22 септември
Публикувано 2016-09-27 09:09:36 от Темпо

Сутринта на 22 септември 2016 г. пред хотел “Косхол” в курорта Цигов чарк бе даден старт на 11-ия маратон за обиколката на язовир Батак. Състезанието по традиция се провежда в чест на деня на независимостта на България и се организира от 4 Ротари клуба в нашата област: РК - Пазарджик, РК - Велинград, РК - Панагюрище и РК - Бесапара Пазарджик. Ротари клубовете финансират организацията на състезанието, осигуряват наградите и подкрепителните пунктове за състезателите.
Тази година гост на спортната проява бе дистрикт гуверньорът на Ротари България Димитър Димитров, който участва в награждаването на победителите в отделните дистанции.
Дни преди маратона наред с маркирането на трасето органиаторите направиха и основно почистване. Всяка година преди и след състезанието се събират чували боклуци, което превръща маратонът и в екологична проява.
Чудесният есенен ден създаде отлични условия за бягане на кратки и дълги дистанции. Всеки от близо 100-те участници можеше да избере една от четирите дистанции: 5 км, 10 км, 20 км и класическите 42,195 км. По трасето на маратона има малко асфалт (около 10 км) и много макадан (около 30 км), равна дистанция на 1050 м надморска височина (около 30 км) и малко изкачвания до 1400 м надморска височина (около 10 км) и до 1280 м надморска височина (около 3 км). Заради особеностите на трасето обиколката на язовир Батак е не само състезание, а и възможност маратонците да се докоснат до неповторимата красота на природата.
Радващо е, че тази есен в маратона взеха участие много деца и ученици. По традиция се включиха момчета от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово, чийто водач и преподавател Петър Петров спечели бягането на 10 километра и зарази с примера си мнозина последователи. Участваха и момичета и момчета между 8 и 14 години, които пробягаха успешно дистанциите 5 и 10 километра. Най-тежката 42-километрова дистанция бе спечелена от Кристиян Кирилов от Берковица с време 3 часа и 25 минути.
Новото тази есен бе веломаратонът, в който се включиха малък брой участници, тъй като първото му издание бе пробно за 36-километровото трасе и условията. Организаторите обмислят за догодина да прибавят и веломаратон към традиционната маратонска програма за обиколката на язовир Батак.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води