Велинград - online - Денят на независимостта и СУ “В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Денят на независимостта и СУ “В. Левски”
Публикувано 2016-09-27 09:23:45 от Темпо

22 септември 1908 г.: 30 години след Освобождението на България страната ни е провъзгласена за независима...
Някои биха казали, че е нормално търпеливият български народ да изчака още 30 години да признаят независимостта му, след като е търпял 500 години. Ясно е, че времето, условията, интересите и договореностите между Великите сили са повлияли.
Това казва историята, такива са фактите. Въпросът е дали днес се чувстваме независими и кое би укрепило независимостта ни. Не мисля, че това е политически въпрос. Не е и национален. Нито регионален.
Мнението на младите хора и преподавателите от Средно училище “Васил Левски” е, че НЕЗАВИСИМОСТТА се постига, когато отделният човек се чувства независим. За да бъдеш независим, е необходимо нещо много тривиално, банално, но работещо. И то е знания и умения, които са конкурентни, знания и умения, които ще ти позволят да избираш своя път в живота и които ще попречат на опитите да те манипулират. В нашето училище осъзнаваме добре това, заложили сме в стратегията и вече години наред работим в името на тази кауза.
Поредната стъпка в тази насока е проектът по програма “Еразъм+”, в който участваме втора година “Младежта, многоезичието и перспективите за работа в Европа”. Дейностите, задачите за всеки месец, понякога всяка седмица или ден са наистина ангажиращи - времето, интелекта и фантазията, както на учители, така и на ученици. Резултатите са повече от отлични, те са изключително полезни и ефективни - възпитаниците ни сами изнасят уроци на перфектен английски пред своите връстници в Гърция и Румъния. Те изработват и представят презентации, ползвайки най-новите възможности, предлагани в интернет пространството, попълват и сами оформят документи при кандидатстване за работа, отново ползвайки английския език.
На проведената работна среща между партньорите в проекта - Гърция, Испания, Литва, Полша и Румъния от 18.09. до 21.09. отново бяхме домакин и отново осигурихме идеални условия за работа в подреденото ни училище. Обсъдени бяха и се направи анализ на дейностите и проведените срещи в България, Гърция и Румъния през изминалата учебна година и се дискутираха възможности и идеи за още по добри резултати. Отчетена беше отличната работа на всички училища при използването на ИТ технологиите в изследване на работния пазар в сферата на различни професии, проведените срещи и видео връзки с представители на бизнеса в чужбина.
И отново нашите ученици бяха изключително активни - не само при подготовката и участието в мобилните срещи, но и сега като домакини. Илия Добрев, Мария Дошева, Диана Аврамова и Славина Нанова бяха всеотдайни и квалифицирани екскурзоводи, както във Велинград, така и на екскурзията до гр. Банско.
Предстои още много работа, изследвания, презентиране и дискусии - Литва, Полша и Испания са следващите домакини на нашите срещи. Ще се завържат нови приятелства, ще се срещнат отново приятели, сълзи на радост, приятни изненади и вълнуващи спомени ще изпълнят тези срещи, а това е прекрасно. Защото независимостта означава да бъдеш свободен, но и отговорен. И може би най-вече човек, способен да твори и да се радва на живота.
Иванка Пукнева, ст. учител в СУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води