Велинград - online - Денят на независимостта и СУ “В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Денят на независимостта и СУ “В. Левски”
Публикувано 2016-09-27 09:23:45 от Темпо

22 септември 1908 г.: 30 години след Освобождението на България страната ни е провъзгласена за независима...
Някои биха казали, че е нормално търпеливият български народ да изчака още 30 години да признаят независимостта му, след като е търпял 500 години. Ясно е, че времето, условията, интересите и договореностите между Великите сили са повлияли.
Това казва историята, такива са фактите. Въпросът е дали днес се чувстваме независими и кое би укрепило независимостта ни. Не мисля, че това е политически въпрос. Не е и национален. Нито регионален.
Мнението на младите хора и преподавателите от Средно училище “Васил Левски” е, че НЕЗАВИСИМОСТТА се постига, когато отделният човек се чувства независим. За да бъдеш независим, е необходимо нещо много тривиално, банално, но работещо. И то е знания и умения, които са конкурентни, знания и умения, които ще ти позволят да избираш своя път в живота и които ще попречат на опитите да те манипулират. В нашето училище осъзнаваме добре това, заложили сме в стратегията и вече години наред работим в името на тази кауза.
Поредната стъпка в тази насока е проектът по програма “Еразъм+”, в който участваме втора година “Младежта, многоезичието и перспективите за работа в Европа”. Дейностите, задачите за всеки месец, понякога всяка седмица или ден са наистина ангажиращи - времето, интелекта и фантазията, както на учители, така и на ученици. Резултатите са повече от отлични, те са изключително полезни и ефективни - възпитаниците ни сами изнасят уроци на перфектен английски пред своите връстници в Гърция и Румъния. Те изработват и представят презентации, ползвайки най-новите възможности, предлагани в интернет пространството, попълват и сами оформят документи при кандидатстване за работа, отново ползвайки английския език.
На проведената работна среща между партньорите в проекта - Гърция, Испания, Литва, Полша и Румъния от 18.09. до 21.09. отново бяхме домакин и отново осигурихме идеални условия за работа в подреденото ни училище. Обсъдени бяха и се направи анализ на дейностите и проведените срещи в България, Гърция и Румъния през изминалата учебна година и се дискутираха възможности и идеи за още по добри резултати. Отчетена беше отличната работа на всички училища при използването на ИТ технологиите в изследване на работния пазар в сферата на различни професии, проведените срещи и видео връзки с представители на бизнеса в чужбина.
И отново нашите ученици бяха изключително активни - не само при подготовката и участието в мобилните срещи, но и сега като домакини. Илия Добрев, Мария Дошева, Диана Аврамова и Славина Нанова бяха всеотдайни и квалифицирани екскурзоводи, както във Велинград, така и на екскурзията до гр. Банско.
Предстои още много работа, изследвания, презентиране и дискусии - Литва, Полша и Испания са следващите домакини на нашите срещи. Ще се завържат нови приятелства, ще се срещнат отново приятели, сълзи на радост, приятни изненади и вълнуващи спомени ще изпълнят тези срещи, а това е прекрасно. Защото независимостта означава да бъдеш свободен, но и отговорен. И може би най-вече човек, способен да твори и да се радва на живота.
Иванка Пукнева, ст. учител в СУ “В. Левски”

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград


Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай