Велинград - online - Заветите на България оживяват в картините на Васил Горанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заветите на България оживяват в картините на Васил Горанов
Публикувано 2016-09-27 09:26:26 от Темпо

27 значими сюжета от историята на България оживяха в необикновената изложба, която велинградчанинът Васил Горанов подреди в галерия “Рафаел Михайлов” във Велико Търново. Изложбата беше ексклузивна и “живя” само едно денонощие на 22 срещу 23 септември, за да отбележи 108 години от обявяването на независимостта на България.

Показаните картини са част от общо 60-те в историческия албум “Заветите на историята”. Повечето от тях са собственост на частни колекционери, които са ги предоставили за изложбата. Идеята за самата изложба е на примата на българската естрада Лили Иванова, която е насърчила Васил Горанов в творческите му търсения на най-славните страници от българската история.
За реализацията на проекта “Заветите на историята” помагат фондация “Българска памет” и “Лидл-България” с изпълнителен директор Милена Драгийска, също наша съгражданка.
За картините си с историческа тематика Васил Горанов разказва, че всяка от тях е нарисувана след задълбочено проучване на съответния исторически период. Много от картините са илюстрации към книги на Антон Дончев - автор, прочут със своите исторически романи. При създаването на картините Васил Горанов е ползвал и възстановки с костюми и оръжия от съответната епоха, за да предаде максимално точно всеки детайл на отминалото време. А голямата му цел е чрез картините да разкаже българската история на младите българи и да запали в тях искрата на патриотизма.
Изложбата “Заветите на историята” бе открита на 22 септември във Велико Търново, а звездата на вечерта бе Лили Иванова, която лично подкрепи художника Васил Горанов. Наред с картините на исторически теми гостите на изложбата видяха и портрета на Лили Иванова, нарисуван от Васил Горанов. Сред следващите творчески проекти на художника е картина, която ще представи историческия хълм Царевец от птичи поглед.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води