Велинград - online - За трети път Световният пробег на мира премина през Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За трети път Световният пробег на мира премина през Велинград
Публикувано 2016-09-27 09:43:11 от Темпо

На 21 септември 2016 г. Велинград посрещна за трети път Световния пробег на хармонията, основан през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой като израз на всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Тази година стартът на щафетата бе даден през февруари в Португалия с амбицията за 7 месеца да премине 24 000 километра през всички европейски страни. Във всяка държава към участниците в международния отбор се присъединяват атлети, деца и всеки, който желае да стане част от мащабното събитие.

Международната щафета бе посрещната по български обичай с хляб и сол. Кметът Костадин Коев приветства участниците с “Добре дошли” във Велинград и им пожела успешно завършване на пробега. Тази година в нашия град дойдоха участници в пробега от Австрия, Мексико, Франция, Русия, Индия, Хърватия, Румъния и България. Факела на пробега взеха в ръка и част от посрещачите пред общината. Поздрав към всички бе официалният химн на Пробега на мира, изпят от участниците в международния отбор, част от които припомниха и топлото посрещане във Велинград преди 4 години.
Световният пробег на хармонията е основан преди 29 години с желание да свърже хората по света. Днес много хора говорят за мира, но да се говори за мир и да се живее умиротворен живот са две различни неща, казаха участниците в щафетата. Те призоваха, че можем да променим света, ако първо сътворим мира в себе си.
Предаването на факела на мира от ръка в ръка е символ на световното единство, но и отговорност. Милиони хора по света са носили този факел - той е бил на Северния и на Южния полюс, на връх Еверест, на руската космическа станция. Всеки човек, който го е държал, е вложил желание за мир и приятелство.
Най-хубавото е, че по време на целия пробег срещаме позитивни, добронамерени и отворени хора и благодарение на тях чувстваме, че сме едно огромно световно семейство, споделиха участниците. Поздрав за тях бяха изпълненията на мъжката фолклорна група към ансамбъл “Чепино” в НЧ “Св.св. Кирил и Методий”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола