Велинград - online - Ракитово подкрепи идеята “Зони, свободни от ТПТИ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово подкрепи идеята “Зони, свободни от ТПТИ”
Публикувано 2016-10-04 09:15:35 от Темпо

На сесията си на 26 септември Общински съвет - Ракитово единодушно гласува решение, с което подкрепи Декларацията от Барселона, приета на първата Паневропейска среща на местната власт на 21 и 22 април 2016 г. Декларацията от Барселона е по повод преговорите на Европейската комисия със Съединените американски щати относно Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ/TTIP), Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (ВИТС/СЕТА) между Европа и Канада и Споразумение за търговия с услуги (ТСУ/TISA).

Участниците в срещата в Барселона считат, че тези изключително важни споразумения се договарят в условия на пълна непрозрачност и в разрез с европейските стандарти за демокрация и представителство. С декларацията се настоява прозрачността да не бъде жертвана за сметка на търговската тайна. Местни и регионални институции искат да станат неразделна част при договарянето, защото тези търговски споразумения от ново поколение са със съмнителен принос за обществото като цяло. Те са разтревожени, че новите споразумения сериозно ще компрометират законодателството в полза на американските търговски корпорации и ще ограничат употребата на обществени средства в полза на населението за основни нужди като: жилищно строителство, здравеопазване, екология, социални услуги, образование, местно икономическо развитие и безопасност на храните. Тревожи ги и фактът, че споразуменията ще наложат редица мерки, които засягат местната демокрация. ”Ние вярваме, че международната търговия трябва се основава на критерии, които не се изчерпват само със свободната търговия. Ние трябва да подкрепяме търговията, която е честна, устойчива и зачита трудовите права.”, се казва в декларацията. Затова се настоява текущите преговори по TTIP и TISA да бъдат незабавно преустановени, докато исканията на местните и регионални власти не бъдат взети предвид при ратификацията на всяко едно от споразуменията.
Декларацията от Барселона е представена за обсъждане и подкрепа на отговорните институции в Европейския съюз, националните правителства, местните общини и други организации. Тя вече е подкрепена от около 1600 общини в 12 европейски държави. В България първата община, присъединила се към декларацията, е Горна Малина, последвана от Ловеч, Карнобат и други. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола