Велинград - online - Да четем и пишем с въображение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да четем и пишем с въображение
Публикувано 2016-10-04 09:16:56 от Темпо

В слънчевия септемврийски ден 30.09.2016 с многото усмивки и докосващите думи на водещите, че това е ден на духа, душата и сърцето, ние - учениците от ПГИТ “Алеко Константинов” отбелязахме Световния ден на поезията, музиката, възрастните хора, закрилата на Света Богородица, ден на вегетарианците, борбата с хепатита и на кафето - 1 октомври.

Гости ни бяха г-жа Христина Димова - поетеса, текстописец, член на Съюза на българските писатели, автор и съавтор в няколко сборника с поезия и победител в редица литературни конкурси; г-жа Мария Цинцева и г-жа Янка Кърпачева - дългогодишни преподаватели по български език и литература.
Всички знаем, че музиката изразява това, което не може да бъде изказано с думи, но и не може да остане неизказано. Затова под звуците на ритъм и рима, мисъл и музика, ние от литературен клуб “Чети на своя език” рецитирахме стихове на Веселин Ханчев, Елисавета Багряна, Никола Вапцаров, Николай Лилиев, Христо Ботев.
Вълнуващ бе и разговорът ни с Христина Димова, която тази година доказа силата си в още едно изкуство - създаването на текст за песен, което изисква много усет не само към словото, но и към музиката. Съучениците ни се вълнуваха от това как се е родила идеята за писане на текстове за песни, дали враждата и омразата са пороците на днешния век, както пише авторката в “Балканска земя”, как можем да съхраним ценностите си днес в това бързо променящо се време, коя е истинската литература - тази в уеб пространството и булевардните книги или тази, на която ги учат техните преподаватели.
Разбира се, не закъсня и кафето за гостите, поднесено от ученици от специалност “Кетъринг”, които представиха историята на тази гореща напитка и споделиха любопитни факти от плодотворното писане на Оноре дьо Балзак, който след изпиването на чаши кафе обсипвал хартията с мастило.
Накрая всички получихме свитъци със стихове и се обединихме около посланието на литераторите, че трябва да продължим да четем и пишем с въображение.
Василена Гагова, Сълза Арнаудова, Атина Кехайова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България