Велинград - online - Прекрасните гласове на трио “Парадайс” огласиха Лидо ди Йезоло 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Прекрасните гласове на трио “Парадайс” огласиха Лидо ди Йезоло
Публикувано 2016-10-04 09:20:00 от Темпо

От 8 до 14 септември се проведе деветото издание на фестивала ”Орфей в Италия” в прекрасния курорт Лидо ди Йезоло. Патрон на фестивала е вицепрезидентът на България и наша съгражданка Маргарита Попова, медийно съдействие оказват Българската национална телевизия и Областната управа на Венеция.

Във фестивала взеха участие 583 деца на възраст от 4 до 25 години от 12 страни в Европа. Организатор е българският арт център "Кърнолски" - Снежана Кърнолска и Димитър Кърнолски. Присъства и посланникът на България в Италия Марин Райков.
Специалните пратеници на БНТ Благой Цицелков и операторът Миглена Гайдарова разказваха в "Денят започва" ежедневно и професионално отразяваха събитията от фестивала (там можете да видите и интервютата с децата от велинградското трио “Парадайс” след прекрасното им представяне).
Искам накратко да запозная уважаемите читатели с журито от велики в областта си професионалисти: Франческо Зохар, Италия - хореограф, художествен ръководител на асоциация за художествена гимнастика и джаз танц; музикант и заместник-председател на Венециански женски хор, член на журито на международни детски фестивали в Италия, Грузия и Румъния; Джани Непи - музикален и певчески треньор, певец, китарист, автор е на повече от 150 песни и 10 албума, основател на частно музикално училище "Уудсток Academy"; Ивет Моиано - президентът на певчески конкурс "Междузвездни на гласове", който се провежда ежегодно в Швейцария в театър на Локарно; Ана Видейра, Португалия - поет, вокален треньор и член на жури на много международни състезания, води музикален клас “Таланти без граници”; Алисия Викарио, Испания - хореограф и танцьор, член на CID на Международния съвет по танци, директор на танцова школа; Виктор Хенриксон, Швеция - хореограф, търсач на таланти, съдия в много шведски шоу програми за таланти; Кристина Пьотровска, Полша - музикант, композитор и педагог.
В рамките на 5 фестивални дни на площад “Италия” и прекрасна сцена протичаше програмата. Фестивалът бе открит с тържествено парад-дефиле и концерт на всички участници в сценични костюми. Гледката на толкова талантливи деца на едно място бе внушителна.
Трио “Парадайс” се представи с две песни: първата на български език - “Усмивката”, станала наша емблема и втората по избор - “Сounting stars”. Невероятното съчетание на красиви изпълнения - вокал, балет, модерни танци, хип-хоп и др. с красивия плаж, организираните посещения на Верона и Венеция ни направиха изключително щастливи заедно с новите приятелства и слънчевите усмивки, с възможността да се докоснем до една от най-богатите култури в света.
Концертната програма продължаваше да късните часове, но публиката се увеличаваше, вместо обратното. Всичко това се случи благодарение на Община Велинград в лицето на кмета д-р Костадин Коев, Васил Аврамов - управител на хотел “Камена”, Салих Кунгьов - управител на хотел ”Здравец”, на които от сърце благодарим и се надяваме, че не сме ги посрамили. Завоювахме второ място от близо 600 участници и се гордеем с постижението си на този престижен международен конкурс. Аз като ръководител получих диплом със званието “Grande maestro”. Получихме и поздравленията лично от вицепрезидента Маргарита Попова и готовността й да подкрепя талантите от родния Велинград. За обща българска гордост Гран при завоюваха нашите нови приятели от балет “Веда джуниър” София и прекрасната им ръководителка Яна Никова. Отново българи!!!
Тръгнахме си от вълшебната Италия с малко мъка в сърцата и надеждата, че в нашата родина музиката също някога ще бъде издигната в култ, както го прави най-музикалната нация в света. Още веднъж благодарим на нашите благодетели и ги благославяме!
Юлиана Ковачева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води