Велинград - online - 426 човека ще работят в секционните комисии на изборите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

426 човека ще работят в секционните комисии на изборите
Публикувано 2016-10-04 09:22:09 от Темпо

Конструктивно и без предизборен политически плам протекоха консултациите за състава на секционните избирателни комисии (СИК), организирани от Община Велинград. Те се проведоха на 27 септември 2016 г. с участието на представители на осемте парламентарно представени партии и коалиции: Димитър Гечев - ГЕРБ, Георги Янчев - Коалиция за България, Исмаил Моллов - ДПС, Нели Кънева - Реформаторски блок, Венцислав Еличин - Патриотичен фронт, Екатерина Каферинова - ББЦ, Цветко Петлов - Атака и Венко Балтаджиев - АБВ.

На предстоящите на 6 ноември 2016 г. избори за президент и национален референдум в община Велинград ще бъдат образувани 52 секции за гласуване. 47 от секциите са на териториален принцип, а други 5 ще бъдат отворени в здравни заведения: болниците “МБАЛ-Велинград”, “ВИТА”, Пневмоболницата “Св. Петка Българска”, “СБР-НК” и Дома за възрастни хора “Ела”. От болница “Здраве” са уведомили общината, че там секция няма да бъде образувана. Дали ще има подвижни изборни секции зависи от това дали ще бъдат подадени молби от трудноподвижни граждани.
По решение на ЦИК в секциите с под 500 избиратели членовете на СИК са 7, а над 500 избиратели - 9. В община Велинград ще има 21 СИК с по 7 и 31 СИК с по 9 членове. Общо в секционните комисии ще работят 426 човека.
Разпределението на местата между политическите сили бе направено на квотен принцип и без спорове. Партия ГЕРБ получава 156 места в СИК, като 52 от тях са в ръководния състав на комисиите. Коалиция за България ще има 71 членове на СИК, 27 от тях в ръководствата. ДПС е с 56 места, от които 22 ръководни. Реформаторският блок има 43 представители в СИК, 17 от тях в ръководствата. Патриотичният фронт получи 32 места в СИК, от които 12 в ръководствата. ББЦ е с 26 места, включително 12 в ръководния състав. Атака и АБВ са с равен брой представители: по 21 членове на СИК, от тях по 8 в ръководството.
Възнагражденията на членовете на СИК са определени с решение на Централната избирателна комисия. Председателите на СИК ще получават по 64 лева за изборите за президент плюс 20 лева за националния референдум. Заместник-председателите и секретарите ще вземат по 58 плюс 20 лева, а членовете на СИК по 48 плюс 20 лева. Допълнителни 20 лева ще получат тези членове на комисиите, които пътуват до Пазарджик за предаване на протоколите и изборните материали в Районата избирателна комисия. Новото на тези избори е, че възнагражденията няма да се изплащат като досега от общините, а от областната администрация.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай