Велинград - online - Режат парчета от паркове за павилион и трафопост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Режат парчета от паркове за павилион и трафопост
Публикувано 2016-10-04 09:23:42 от Темпо

Павилион от 6 кв.м ще бъде поставен в парка на ул. “Юндола” до стълбите за хотел “Бор”. Имотът, в който е разположено петното, е публична общинска собственост (ПОС) с отреждане “За парк”. Според акта за ПОС в имота общината е в режим на съсобственост с наследниците на две фамилии - Бакърджиеви и Бояджиеви. Въпреки това има решение на Експертния съвет по устройство на територията, главният архитект Тодор Енев е одобрил петното, а точката влезе в дневния ред на сесията на 29 септември с вносител кмета Костадин Коев.

Част от материалите по точката е писмо за намерения от “Вива 2010” ООД - София с управител Валентина Мурджова. От фирмата обясняват, че развиват търговска дейност на територията на общината чрез поставени върху общински терени павилиони с импулсивни стоки, стоки от първа необходимост, лотарийни билети, цигари, преса и др. С цел задоволяване нуждите на по-голям брой жители и гости на Велинград те желаят да разширят търговското си представителство и предлагат да бъде проведен конкурс за нови локации за павилиони за срок от 10 години. От фирмата се ангажират да инвестират в парково обзавеждане - поставяне на каменни маси за шахмат.
Общинските съветници гласуваха точката в пълно мълчание, единствено Александър Гагов обобщи: “Много въпроси имаме, но нямаме!” Предложението бе прието с 22 гласа “за”, 0 “против” и 5 “въздържал се” - четиримата съветници от “Бъдеще за община Велинград” Дияна Кехайова, Радка Димитрова, Пламен Мавров и Рахим Ендяк и Ал. Гагов. Поставянето на павилион в парк публична общинска собственост бе подкрепено от съветници, които само преди няколко месеца агитираха и гласуваха общината да отчужди реституирани частни имоти с мотив, че Велинград има нужда от паркове и зеленина. Сега обаче групите на ГЕРБ, ДПС, БСП, Народен съюз, БСД, “Заедно за Велинград” и част от “Патриоти” мълчаливо и без да се аргументират заеха точно противоположната позиция и решиха да “отрежат” парче от парка за павилион. Отделна тема е как решението ще се отрази на движението в този свръхнатоварен участък от ул. “Юндола”, където паркингът и двете платна едва стигат за разминаването на превозните средства.
Под въпрос остана още едно петно в зелена площ, този път в парка на Женска баня, който също е публична общинска собственост. Съветниците разгледаха предложение 7 кв.м от парка да бъдат актувани като частна общинска собственост и върху тях да бъде изграден трафопост на “ЕВН”. Главният архитект Т. Енев разясни, че от 2013 г. се търси място за изграждане на трафопоста. Срещу гласуваното от предишния Общински съвет място до автобусната спирка за Каменица зад хотел “Здравец” граждани са подали жалба и са спечелили делото във ВАС, тъй като по закон трафопостът трябва да е на отстояние най-малко 10 метра от жилищни сгради. Архитектът предложи и други варианти като паркинга пред ДГС “Алабак” и паркинга зад блок “Орфей”, но изрази мнение, че най-подходящо е трафопостът да бъде поставен в редицата павилиони пред парка на “Женска баня”. Гласуването бе отложено, за да се фиксира точното място на трафопоста.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай