Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.09.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.09.16
Публикувано 2016-10-04 09:26:50 от Темпо

СТОЛОВА Съветниците дадоха съгласие Община Велинград да придобие безвъзмездно имота от 3937 кв.м и сградата на Диетичния стол в кв. Каменица. Те са собственост на Министерството на здравеопазването като част от активите на “СБР-НК” ЕАД. По време на сесията не бе обсъдено по какъв начин ще стане факт безвезмездното придобиване и с каква цел се прави то. По-късно кметът К. Коев съобщи, че общината води преговори с МЗ на базата на отстъпения парцел за построяване на Център за спешна медицинска помощ в двора на общинската болница. Ако Диетичният стол бъде преотстъпен, общината ще го ползва за детска градина или социален център, информира кметът.


ДЪРВЕСИНА Община Велинград ще проведе конкурс за възлагане на добив на дървесина за собствени нужди от горски територии, които са общинска собственост. Общинският съвет утвърди количества и цени за добива на дървесина. С мотив, че закъснението на изпълнението на процедурата може да навреди на обществения интерес, решението бе гласувано с клауза за предварително изпълнение.

КАПИТАЛНО За пореден път бе променена капиталовата програма на общината за 2016 г. Освен измененията на суми по вече заложени обекти, бяха приети два нови: 15 000 лева за закупуване на самосвал и 7500 лева за закупуване на катафалка с пари от собствени приходи. Нови обекти, средствата за които са от централния бюджет, са: изграждане на подпорни стени на водопровод “Чукура” - 44 000 лева, работен проект за водоем “Нежовица” - 14 304 лева; нова канализация с дължина 395 м в района на Вельова баня - 35 920 лева; ремонт на водопровод на ул. “М. Папарков” за 28 000 лева. Съветници изразиха недоволство, че промените се предлагат в последния момент и не са гледани в комисиите.

“ТОТЕМ” Съветниците взеха решение входният символ на Велинград - така нареченият “тотем”, да бъде изграден в центъра на кръговото кръстовище при “Лукойл”. До момента мястото, определено за “тотема”, бе на кръстовището с околовръстния път. По идеята се говори вече години наред, има гласувани няколко решения, но няма осигурени пари.

СОБСТВЕНОСТ Общинският съвет реши да отложи изменението на Наредбата за реда за придобиване, разпореждане и управление на общинското имущество. Образува се временна комисия с участието на съветници, ОА и юристи, която да обсъди измененията, след което те ще бъдат разгледани и приети от местния парламент. Първото заседание на комисията е насрочено за 6 октомври 2016 г.

УЧИЛИЩА Приета бе инфомация за състоянието на училищната мрежа през учебната 2016-17 г. В общината има 6 средишни и 5 защитени училища. 739 ученици са обхванати в целодневна форма на обучение, а 43 в самостоятелна. Броят на учениците със специални образователни потребности е 96. В 8-те детски градини са приети общо 880 деца в общо 37 групи. В полудневните подготвителни групи учат 222 деца. В Общинския детски комплекс ще работят 25 постоянни и 5 временни групи, в които са записани 425 деца. През учабнета година общият брой на учителите в училищата и детските градини е 434 плюс 179 непедагогически персонал.

ЩАТ С 3 бройки бе увеличен щатът на общинското предприятие “СИП-ТИЦ”. Допълнителните служители ще бъдат назначени за по-добро поддържане на спортните съоръжения. Общата численост на предприятието става 75 щатни бройки плюс 18 сезонни.

ОТЧЕТ Съветниците се запознаха с отчета по изпълнението на взетите от тях решения за периода от 1 юни до 31 август 2016 г. Изпълнени са 74 решения, а други 26 са в процес на изпълнение, отчете ОА.

БЮДЖЕТ Общинският съвет прие отчета за изпълнение на бюджета на общината за 2015 г. Одобрена бе актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности в периода 2017-2020 г. Съветниците гласуваха размера на делегираните бюджети на детските градини и ОДК, които са в сила от 1 юли 2016 г. Прието бе и бюджетното финансиране на професионалните гимназии по дървообработване и по горско стопанство, които вече са общински училища.

ПРОКУРАТУРА Районна прокуратура - Велинград получи безвъзмездно право на ползване на първия етаж от общинската административна сграда на ул. “Хан Аспарух”. Срокът за ползване е 10 години.

НУМИЗМАТИ Съветниците не приеха искането на сдружение “Софийско нумизматично дружество “Г. С. Раковски” да ползват предоставеното им помещение в сградата на Старата поща в кв. Чепино безвъзмездно. Общинският съвет остави в сила предишното си решение за наем от 142 лева месечно за помещението от 33 кв.м.

ВОДОПРОВОД Разрешено бе изработването на план схема за трасе на нов подземен водопровод за минерална вода по искане на “Александър и синове” ЕООД. Водопроводът е с дължина 3 661 метра от КЕИ № 7 “Сярна баня” до местността “Санаториума” и ще минава по улиците “Баба Тонка”, “Еленка”, “Съединение”, “Мур”, “Маяковски”, “Макаренко”, “Тошо Стайков”, “Евл. Георгиев”, пресича река Луковица, минава през парк Вельова баня и през съществуващ полски път до Санаториума.

ЗАДЪЛЖЕНИЯ Представянето на документ за липса на задължения към община Велинград отпада от две наредби на общината - за търговската дейност и за разполагане на временни обекти за търговия. До отмяната се стигна, след като Окръжна прокуратура - Пазарджик оспори текстовете в съда. За да се избегнат съдебните дела, Общинският съвет оттегли оспорените разпоредби.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води