Велинград - online - “Атлас” закри летния сезон с куп медали 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Атлас” закри летния сезон с куп медали
Публикувано 2016-10-11 09:33:04 от Темпо

Последният старт с ролкови кънки за българските ски бегачи бе за Купа “Самоков - Стефан Веселинов”. Състезанието бе организирано от СК “Рилски скиор”. То се проведе на 1 октомври 2016 г. на алеите на спортното училище в Самоков в дисциплината крос класически стил.

Финалът на сезона се оказа изключително успешен за велинградските скиори от СК “Атлас”, които спечелиха общо 5 медала. При мъжете Любомир Папарков завоюва бронзовото отличие. Бронзов медал спечели и Лидия Нанова при девойки младша възраст. Във възрастовата категория момчета старша възраст Даниел Бошнаков взе сребърния, а Атанас Китов бронзовия медал. При момичетата младша възраст бронз спечели Екатерина Андреева, а Симона велкова Велкова и Надя Костова се класираха на седмо и девето място.
Треньорът Тодор Гълев обобщи, че представянето на неговите възпитаници през приключилия летен сезон е много добро. “Поддържаме огъня на ски бягането!”, каза г-н Гълев, изтъквайки колко е трудна подготовката на ски бегачите. Спортният клуб, който разполага с ограничен бюджет, трудно подсигурява нужната екипировка за състезателите. Достатъчно е сравнението с клубовете от Сапарева баня или Габрово, чиито състезатели имат подсигурени екипи, ски, транспорт и всичко необходимо за състезателния процес и участието в първенството. Редица общини отделят и средства за треньорите по ски бягане, без които е невъзможно развитието на клубовете. За съжаление във Велинград това не е практика, а голямата част от бившите успешни състезатели на ски клубовете остават на работа в София или са се пръснали по света. Друг проблем е, че общината все още е изплатила целия размер на средствата, с които подпомага спортния клуб.
Състезателите на ски клуб “Атлас” вече очакват първия сняг, за да започнат същинската подготовка при зимни условия. Важните стартове през зимния сезон са в края на януари и началото на февруари 2017 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай