Велинград - online - “Засегнатите от корояд площи не са много” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Засегнатите от корояд площи не са много”
Публикувано 2016-10-11 10:09:46 от Темпо

“Засегнатите от корояд горски площи на територията на област Пазарджик не са много”, заяви директорът на Регионалната дирекция по горите Пазарджик Владимир Влахов пред агенция “Фокус”. Той припомни, че проблемът с нападнатите от вредителите върхов и шестзъб корояд дървета е още от март 2015 г., когато падна обилен мокър сняг. По разпореждане на зам.-министъра на земеделието Георги Костов горските стопанства по места са извършили пълна инвентаризация на засегнатите горски територии.
Огледът е показал, че на територията на РДГ - Пазарджик засегнатите площи са значително по-малко, отколкото в областите Кърджали, Смолян и Пловдив. Дадени са предписания на общините и частните собственици да направят санитарна сеч. Държавните горски стопанства са направили инвентаризационни описи и усвояват тази дървесина, която се продава на местното население или за целулоза.
По думите на Владимир Влахов пред “Фокус” дървесината от унищожените от корояд дървета се продава по 1 лев за кубически метър. Ниската цена е определена от Министерството на земеделието и храните и е част от мерките за справяне с проблема с короядите по иглолистните дървета. Целта е гората да се изчисти от болните дървета, а в същото време да се дадат дърва за огрев на населението. Предоставянето на дърва за огрев в момента се осъществява във всички стопанства в област Пазарджик и може да продължи дори до края на годината, ако времето позволява това, казва Вл. Влахов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води