Велинград - online - Велинград получи награда “Екообщина 2016” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград получи награда “Екообщина 2016”
Публикувано 2016-10-11 10:19:30 от Темпо

На 7 и 8 октомври в морския курорт Албена се проведе Годишната среща на местните власти. Форумът, организиран от Националното сдружение на общините, събра кметовете на всички български общини. В срещата участваха президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и министри.

На 7 октомври В Албена се състоя и церемонията по връчването на наградите “ЕКООБЩИНА”. Конкурсът, който насърчава местни политики, щадящи околната среда, е организиран от Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След почти шестмесечно съревнование и четири международни семинара членовете на журито подбраха победителите сред близо 50-те подадени кандидатури от общини.
12 български общини, сред които и Велинград, получиха призове “ЕКООБЩИНА” в 4 категории, връчени от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. В церемонията участваха и представители на френското посолство и на френски компании, които подкрепиха инициативата.
Кметът на Община Велинград Костадин Коев получи наградата в категорията "Устойчива мобилност", където бяха отличени общо 4 общини според броя на населението - Бобов дол и Сливница и Велинград и Костенец. В категорията “Устойчива мобилност” са насърчени общини с добри практики в улесняване трафика и услугите на градския транспорт, включително с осигуряването на обезопасени пространства за велосипедисти в рамките на уличната мрежа.
За "Устойчиво управление на водите" награди получиха Годеч и Габрово, за "Устойчиво управление на отпадъците" призове взеха Каспичан и Търговище, а за "Енергийна ефективност на сградите" Брацигово и Златоград.
След “Зелен град” новата награда “ЕКООБЩИНА” утвърждава имиджа на Велинград като курорт със запазена природа и чист въздух. Според условията на конкурса градовете лауреати, които получат званието “ЕКООБЩИНА 2016”, ще могат да изпратят техен екип на учебно пътуване във Франция, за да почерпи опит от френските експертни знания и практически поуки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай