Велинград - online - Отворете ръце за тези, които имат нужда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отворете ръце за тези, които имат нужда
Публикувано 2016-10-18 08:49:18 от Темпо

СУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград спечели поредния проект по програма “Еразъм+” на тема “Open your arms for who need them” (“Отворете ръце за тези, които имат нужда”). По проекта ще се работи в периода 2016-2018 г. Партньорството е многообразно, ще вземат участие Турция, Португалия, Италия, Румъния и България.

Това е един социален проект, фокусиран главно върху проблемите на децата имигранти и бегълци. Основната идея е, че всеки - особено децата, заслужава нормален живот според Универсалната декларация за правата на човека. В момента има около 2.7 милиона човека, регистрирани официално като бегълци и техният брой непрекъснато нараства заради неприемливата политика, водена от лидерите на определени страни. Обръща се внимание на факта, че основната част от сирийските бегълци се отправя към Ливан, Турция и западноевропейските страни, преминавайки през България и Румъния.
Темата е сериозна и изисква активна жизнена позиция от всички нас. Хуманизмът е движещата сила при създаването на проекта. Очаква се да покажем уважение към тези хора и по-специално към децата - те не носят вина за случващото се, а имат равни права за добър и щастлив живот на земята. Добре ще бъде да се съсредоточим не върху идеята за милост, а върху идеята за отговорност.
Естествено, ние не бихме решили всички проблеми на бегълците и мигрантите, но като образователна институция можем да работим по въпроса за социалното приемане и да дадем на децата в риск една по-силна мотивация за достоен живот, както и надежда за равни шансове. От другата страна са нашите ученици, за които проектът ще бъде полезен най-вече чрез развиването на социални умения, социална чувствителност и израстването им като хуманни личности.
Рила Попова, ст. учител по английски език

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай