Велинград - online - Национална седмица на четенето: Ще стане ли днешният читател бъдещ лидер 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Национална седмица на четенето: Ще стане ли днешният читател бъдещ лидер
Публикувано 2016-10-18 08:54:10 от Темпо

На 13 октомври деца и ученици от Велинград се включиха в Националната седмица на четенето. Средно училище “Св. св. Кирил и Методий” бе домакин на събитието, сред чийто гости бяха началникът на Регионалното управление на образованието - Пазарджик Валентина Кайтазова, експертите Галина Цанева, Ваня Апостолова и Марияна Гигова, новият директор “Хуманитарни и социални дейности” в Община Велинград Марияна Зинкова, председателите на училищното настоятелство София Нанова и на училищния съвет Елена Папазова, учители и ученици от други училища.

Националната седмица на четенето се провежда за втори път, а МОН оцени нашите усилия и даде домакинството на РУО - Пазарджик, подчерта В. Кайтазова. Тя сподели, че за нея четенето дава свобода и е много важно у децата да се формират знания и отношение към четенето още в ранна възраст, което е ангажимент на възрастните. Г-жа Кайтазова дари книги за училищната библиотека, шапки , тениски и книги за участниците в кампанията от името на МОН. С поздрав към участниците се обърна и М. Зинкова, която каза, че те са гръбнакът на голямата реформа в образованието през тази предизвикателна учебна година. “Днешният читател е бъдещият лидер” бе едно от посланията, които можеха да бъдат прочетени в училищната залата.
А докато в залата бяха прочетени откъси от любими произведения и прозвучаха музикални изпълнения, група ученици от горния курс получиха интересна творческа задача. Те попаднаха в класна стая, пълна с различни предмети и трябваше да изберат един от тях и да го превърнат в тема на свое есе.
Седмицата на четенето продължи в залата на Художествената галерия, която се превърна в приказна сцена. Деца от ДГ “Слънчице” представиха обичаната приказка “Червената шапчица” и също получиха награди от МОН.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола