Велинград - online - Проверки на РДГ разкриха незаконни сеч и склад 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проверки на РДГ разкриха незаконни сеч и склад
Публикувано 2016-10-18 09:00:50 от Темпо

На 11 октомври пресцентърът на Изпълнителната агенция по горите съобщи, че горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Пазарджик са спрели незаконна сеч в горска територия в района на Велинград. Мярката е предприета след извършена рутинна проверка на 10 октомври. Установени са нарушения, свързани с незаконен добив на 29 дървета от бял бор и смърч в отдел, за който има издадено позволително за сеч.
Проверяващите констатират, че 18 дървета от тях не са маркирани с контролна горска марка (КГМ), а другите 11 са маркирани с имитация на КГМ. За установените административни нарушения по Закона за горите са уведомени органите на МВР. Дейността в този отдел е спряна с констативен протокол. Инспектиращите от РДГ - Пазарджик, продължават проверките и в съседните отдели.
По-късно през деня на 10 октомври инспекторите са съставили и 2 акта на физическо лице за транспортиране с каруца на около 2 кубически метра незаконни дърва за огрев. Дървата не са били маркирани с КГМ и са били и без превозен билет. Каруцата и дървата са задържани.
На 14 октомври ИАГ информира, че горски служители от РДГ - Пазарджик са разкрили незаконна иглолистна строителна дървесина, съхранявана в нерегистриран склад. Нарушението е констатирано при извършена проверка в цех в землището на село Медени поляни, община Сърница. При инспекцията горските инспектори открили 25 броя трупи, маркирани с имитация на контролна горска марка. С констативен протокол незаконната дървесина е задържана и предадена на служителите на ДГС Селище за транспортиране в базата за съхранение на задържани материали. Продължава издирването на нарушителя за съставянето на АУАН по ЗГ. Уведомени са органите на МВР.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води