Велинград - online - Какво реши извънредната сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.10.18
· „Синята зона не ни е читава“
· Каменчани все по-гневни заради водата
· Ново обществено обсъждане ще решава бъдещето на Клептуза
· ПРЯКА РЕЧ: Спрете срамното решение за Клептуза
· Според министъра на земеделието няма нарушения в защитена местност “Клептуза”
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.18
· Жалба по лято и още нещо
· Не на тормоза и агресията в училище
· Туризмът има нужда от кадри, кадрите имат нужда от подкрепа
· Малки обяви: 02.10.18
· А родителите не дойдоха
· ПРЯКА РЕЧ: Неспазени ангажименти
· „Песента ни свързва“
· Когато водното спасяване е призвание
· На 6 октомври стартира планинският полумаратон Ремово-Блатца-Ракитово
· Обновен салон в Деня на спорта
· „Чепинец” не успя да победи у дома
Tuesday, September 25
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.18
· Нови идеи за Клептуза: парк с водни атракции и без търговия

Какво реши извънредната сесия
Публикувано 2016-10-18 09:05:10 от Темпо

Общински съвет - Велинград проведе извънредно заседание на 13 октомври 2016 г. Съветниците взеха спешно решение за обжалване на заповед, с която ИАГ разрешава проучвания за подземни изкопаеми в местността “Златарица” край Кръстава. Наред с това сесията прие още няколко решения.

С поредно изменение на Програмата за капиталови разходи за 2016 г. бяха преразпределени допълнителни средства: 22 232 лева за изграждането на подпорна стена на улица “Сютка”, 1 225 лева за ремонт на Радонова баня в кв. Чепино, 81 365 лева за изкърпване и асфалтиране на улици във Велинград и 4000 лева за ремонт на водопровод за питейна вода “Клептуза” за село Драгиново. Средствата за тези обекти са за сметка на други обекти, включени в капиталовата програма като подмяна и ремонт на водопровод на ул. “Милуш Папарков”, преасфалтиране на ул. “Лесничей В. Попов”, ремонт на канализация на ул. “Стойо Калпазанов”, видеонаблюдение в парковете, изготвяне на работни проекти и подробни устройствени планове.
Съветниците дадоха съгласие кметът Костадин Коев да сключи договор за директно възлагане на добив на дървесина от горски територии, които са собственост на общината и са засегнати от върхов корояд и голям горски градинар. След проверка, извършена на 4 октомври 2016 г. от експерти на Регионалната дирекция по горите - Пазарджик, е направено предписание за незабавни санитарни сечи в площите с увредена от корояда дървесина. Сечите трябва да се проведат най-късно до края на 2016 г. и затова Общинският съвет допусна предварително изпълнение на своето решение. Сечта ще се извърши в два отдела с обща засегната площ от 18 декара. Очакваният добив на дървесина е 461.40 кубика.
Гласувано бе отложеното от септемврийската сесие решение за поставяне на трафопост на “ЕВН” в централната част на Велинград. По предложение на Александър Даскалов съветниците дадоха съгласие трафопоста с площ 7 кв.м да се постави в парка на Женска баня, но не в редицата на павилионите откъм бул. “Съединение” (каквото е било искането на дружеството), а откъм улица “Евлоги Георгиев” и река Луковица.
Съветниците допуснаха и допълнителна точка в дневния ред на извънредната сесия. След разяснения от главния архитект Тодор Енев Общинският съвет даде съгласие за изменение на Общия устройствен план на общината. С измененията се допуска промяна на предназначението на 4 общински поземлени имота в местностите “Градев дол” в Драгиново - за бъдещия спортен комплекс, “Благовото” - за станция за сепариране на битови отпадъци, “Голяма Мътница” и “Благовото” - за кандидатстване за животновъдни ферми по Програмата за развитие на селските райони.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай