Велинград - online - Какво реши извънредната сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какво реши извънредната сесия
Публикувано 2016-10-18 09:05:10 от Темпо

Общински съвет - Велинград проведе извънредно заседание на 13 октомври 2016 г. Съветниците взеха спешно решение за обжалване на заповед, с която ИАГ разрешава проучвания за подземни изкопаеми в местността “Златарица” край Кръстава. Наред с това сесията прие още няколко решения.

С поредно изменение на Програмата за капиталови разходи за 2016 г. бяха преразпределени допълнителни средства: 22 232 лева за изграждането на подпорна стена на улица “Сютка”, 1 225 лева за ремонт на Радонова баня в кв. Чепино, 81 365 лева за изкърпване и асфалтиране на улици във Велинград и 4000 лева за ремонт на водопровод за питейна вода “Клептуза” за село Драгиново. Средствата за тези обекти са за сметка на други обекти, включени в капиталовата програма като подмяна и ремонт на водопровод на ул. “Милуш Папарков”, преасфалтиране на ул. “Лесничей В. Попов”, ремонт на канализация на ул. “Стойо Калпазанов”, видеонаблюдение в парковете, изготвяне на работни проекти и подробни устройствени планове.
Съветниците дадоха съгласие кметът Костадин Коев да сключи договор за директно възлагане на добив на дървесина от горски територии, които са собственост на общината и са засегнати от върхов корояд и голям горски градинар. След проверка, извършена на 4 октомври 2016 г. от експерти на Регионалната дирекция по горите - Пазарджик, е направено предписание за незабавни санитарни сечи в площите с увредена от корояда дървесина. Сечите трябва да се проведат най-късно до края на 2016 г. и затова Общинският съвет допусна предварително изпълнение на своето решение. Сечта ще се извърши в два отдела с обща засегната площ от 18 декара. Очакваният добив на дървесина е 461.40 кубика.
Гласувано бе отложеното от септемврийската сесие решение за поставяне на трафопост на “ЕВН” в централната част на Велинград. По предложение на Александър Даскалов съветниците дадоха съгласие трафопоста с площ 7 кв.м да се постави в парка на Женска баня, но не в редицата на павилионите откъм бул. “Съединение” (каквото е било искането на дружеството), а откъм улица “Евлоги Георгиев” и река Луковица.
Съветниците допуснаха и допълнителна точка в дневния ред на извънредната сесия. След разяснения от главния архитект Тодор Енев Общинският съвет даде съгласие за изменение на Общия устройствен план на общината. С измененията се допуска промяна на предназначението на 4 общински поземлени имота в местностите “Градев дол” в Драгиново - за бъдещия спортен комплекс, “Благовото” - за станция за сепариране на битови отпадъци, “Голяма Мътница” и “Благовото” - за кандидатстване за животновъдни ферми по Програмата за развитие на селските райони.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай