Велинград - online - МГЕРБ проведе регионална академия във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МГЕРБ проведе регионална академия във Велинград
Публикувано 2016-10-18 09:07:41 от Темпо

“Европейски възможности пред българските региони” бе темата на регионалната академия, организирана от Младежи ГЕРБ на 15 и 16 октомври в хотел “Роял СПА” във Велинград. Форумът бе открит от областния координатор на ГЕРБ - Пазарджик Найден Шопов. С “Добре дошли във Велинград” гостите бяха приветствани от кмета на общината Костадин Коев и от народния представител Димитър Гечев, който акцентира на факта, че младежите имат уникалната възможност да живеят в страна с достъпно образование и трябва да използват всички шансове за развитие, за да бъдат полезни на себе си и на обществото.
Председателят на МГЕРБ и депутат Георги Георгиев също призова младите хора да бъдат мотора на промяната в България. Най-младият български евродепутат Андрей Новаков бе категоричен, че ако се търсят решения на младежките проблеми, то е нужен младежки подход. Приветствие от регионалния координатор на фондация “Конрад Аденауер” Торстен Гайслер поднесе представителят на фондацията Рангел Трифонов, който напомни, че догодина се навършват 10 години от членството на България в ЕС и това прави още по-актуална темата за европейските възможности пред българските региони.
Официални гости на откриването на академията бяха още депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Дончо Баксанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Гинче Караминова, кметът на Пещера и представител на НСОРБ в Комитета на регионите в Брюксел Николай Зайчев.
Деловата работа на академията започна с лекция на председателката на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова. Тя направи сравнение със състоянието на финансовата сфера преди 2 години, когато ГЕРБ е заварил огромен бюджетен дефицит, сива и черна икономика и европейски програми пред провал. В момента имаме стабилна фискална среда, предвидима държавна политика, устойчив икономически растеж, каза г-жа Стоянова. Като доказателство тя посочи над 3 милиарда лева бюджетен излишък, в който над 2 милиарда са от преизпълнениета на приходите в резултат на ограничената контрабанда, борба със сивата икономика, върнатото доверие в банковия сектор и успешното приключване на програмния период на еврофондовете.
Министърът на туризма Николина Ангелкова говори за силните региони, които са възможни само в стабилна държава. Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов засегна горещата тема за бежанците в лекцията си “България - сигурна външна граница на ЕС”, продължена и в лекцията на Георг Георгиев за външната политика на България в сложната политическа обстановка в съвременния свят. Възможностите, свързани с европейските програми и финансиране, представиха д-р Лозана Василева - изпълнителен директор на ДФ “Земеделие” и евродепутатът Андрей Новаков. На 16 октомври в академията се включиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която говори по темата за мястото на младите на пазара на труда като работодатели или наети работници. Практически примери за това как общините управляват европейските средства дадоха кметовете на Панагюрище и Лесичово Никола Белишки и Серьожа Лазаров.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води