Велинград - online - Кръстът е издигнат, дарителската акция продължава 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кръстът е издигнат, дарителската акция продължава
Публикувано 2016-10-18 09:12:06 от Темпо

Вече няма място за скептицизъм и неверие: на 13 октомври 2016 г., ден преди Петковден, голямата метална конструкция на християнския кръст до хотел “Бор” във Велинград бе монтирана. Една идея, родила се сред велинградчани преди близо 20 години, вече е осъществена - в Чепинското корито се издига 24-метров християнски кръст, макар и не на избраното през 1997 г. място на връх Острец.

По-малко от 2 месеца минаха от първата копка на 22 август до поставянето на кръста на 13 октомври 2016 г. Зад това се крият огромни усилия от страна на инициаторите от Сдружение за развитие на Западните Родопи с председател Пламен Ангелов, неуморната София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” и всички техни съмишленици.
Част от тези усилия беше и основното почистване на района, което бе направено от доброволци на 14 и 15 октомври. В първия ден здраво се потрудиха единадесетокласници от специалността “Администратор в хотелиерството” в Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов”, водени от г-жа Ваня Грънчарова. В събота почистването продължиха доброволци велинградчани.
Това, което е свършено, вече се вижда от различни точки на Велинград и радва много хора. Но е много важно да акцентираме и на това, което все още не е доведено до успешен край. Пламен Ангелов съобщи, че остават да бъдат разплатени още средства, така че дарителската акция всъщност стигна решителния финален етап.
Разговаряхме и със София Ключкова, която за вестник “Темпо” каза: “На вас и на вашите читатели аз дължа едно извинение - вие многократно ми задавахте въпроса каква е стойността на кръста. Не можех да отговоря и в момента също не мога, защото само кръст в мръсна, занемарена околна среда би бил срам за всички нас. Изчисляваме всичко поетапно. Искам да споделя нещо лично: когато виждах как огромният кран издига белия кръст, имах чувството, че сърцето ми спира. Не мислех за парите, а за хората, които ми повярваха, за вярата, че доброто го има, въпреки бедността и трудностите, въпреки нападките и злобата. Ще споделя и още нещо: в този момент много граждани, организации, горски стопанства, училища и др. изработват красоти за площадките около кръста - оградки, беседки, пейки, алпинеум, затревяване, зацветяване, а общината отговаря за прекарването на вода и ток, за изграждане на тротоар и основно почистване на целия район. Даренията са много, но все още са необходими средства за доплащане на кръста, бетона, озеленяване и др. Затова се обръщам към жителите на община Велинград за продължаване на дарителската кампания! Ако успеем по-бързо да съберем средствата, кръстът ще светне преди определения срок 24 декември 2016 г.”
Призивът отново е към всеки, който иска и може да помогне. С вяра и общи усилия кръстът е издигнат, с вяра и общи усилия можем да съберем оставащите средства!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай