Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.10.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.10.16
Публикувано 2016-10-18 09:14:06 от Темпо

ХРАНА Община Велинград обяви нов прием на документи за включване в проекта “Осигуряване на топъл обяд”. Помощта е насочена към най-нуждаещите се възрастни, болни и самотни хора и се осигурява от Европейския съюз. Срокът за подаване на документи е до 21 октомври 2016 г., а проектът обхваща периода до април 2017 г.


ТАКСА Административен съд - Пазарджик отмени текст от Наредбата за местни данъци и такси на Община Велинград. Според наредбата при внасяне на искане за разглеждане от Общинския съвет за изразяване на предварително съгласие за смяна предназначението на земи от общинския поземлен фонд от физически и юридически лица се заплаща такса в размер на 20 лева. Текстът е атакуван от прокуратурата като противоречащ на закона и е отменен от тази съдебна инстанция. Решението подлежи на обжалване и пред ВАС.

НЕЗАКОННИ Проверка на полицията във Велинград е открила 9 незаконни търговски обекта, чийто собственици не са регистрирани юридически лица, нямат касови апарати, не плащат лицензи и данъци за извършваната търговска дейност. От полицията са сигнализирали държавните и общински органи.

ПОРЪЧКА 25 000 лева е прогнозната стойност на откритата от Община Велинград обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на работни проекти по програмата за капиталови разходи за 2016 г. Предметът на поръчката включва изготвяне на работни проекти (ВиК, пътна и конструктивна част) на улиците ''Стою Калпазанов'', ''Сютка''; ''24 Май'', ''Св. Наум'', ''Димитър Мечев'' и “Странджата“ във Велинград. Откритият конкурс ще се проведе на 11 ноември 2016 г.

ГРАДИНИ С въвеждането на новия закон за предучилищно и училищно образование кметът на Община сърница Неби Бозов предлага за обсъждане нова Наредба за реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини и училища. Проектът за наредбата вече е на разположение на жителите на общината, които могат да дадат свои мнения и предложения в 14-дневен срок.

ПРИЕМНА Велинградският кмет Костадин Коев чу проблемите на пенсионерите от кв. Каменица на специално организиран изнесен приемен ден на 12 октомври. През настоящата седмица, на 18 октомври от 14 часа кметът ще проведе изнесен приемен ден в Пенсионерския клуб в кв. Чепино.

РОК Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев ще гостува на 20 октомври в Ракитово, където ще представи книгата си “Кметълски истории”. Феновете на рока ще могат да разгледат и експонати от личния рок музей на “кметъла” Цонко Цонев.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай