Велинград - online - Изложбата за кмета Шнитер гостува на научен форум в Кюстендил 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изложбата за кмета Шнитер гостува на научен форум в Кюстендил
Публикувано 2016-10-25 09:49:34 от Темпо

Само седмица след като бе домакин на изключително успешно преминалата национална научна конференция “Родопа - земя на богове, хора и храмове“, Исторически музей - Велинград взе участие в научен форум в Кюстендил. На 20 и 21 октомври там се проведе национална научна конференция “Курорти, курортното дело и почивка в България - модернизация и европейски влияния”. Нейни организатори са община Кюстендил, Регионалният исторически музей “Акад. Йордан Иванов” - Кюстендил и Институтът за исторически изследвания при БАН.

На интересната тема бяха посветени 33 научни доклада и съобщения, които проследиха не само историята на курортите в България, а и развитието на традиционните видове туризъм като балнеология, СПА и културен туризъм. В програмата на конференцията с доклад на тема “На баня в минали времена” се включи и етнологът от велинградския музей Георги Куманов.
Един от акцентите на конференцията бе откриването на изложбата “Кметът Йосиф Шнитер” на Исторически музей - Велинград, която гостува в Кюстендил като съзвучна на темата на конференцията. Дейността на Йосиф Шнитер като кмет на обединените през 30-те години на ХХ век в община Каменица, Лъджене и Чепино има огромен принос към развитието на туризма в Чепинската котловина и е нагледен пример за модернизацията и европейското влияние върху курортното дело в България.
Следващото интересно събитие, което подготвя велинградският музей, е предстоящото представяне на изложба за монетите на Чехия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води