Велинград - online - “С учене си резервираме билета за успешно бъдеще” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

“С учене си резервираме билета за успешно бъдеще”
Публикувано 2016-10-25 09:58:14 от Темпо

Днес всеки знае английски, затова трябва да се учи поне още един език и немският е най-добрата възможност. Преди 5 години СУ “Св.св. Кирил и Методий” заложи на тази формула и на 19 октомври 2016 г. отбеляза пореден успех - връчването на първите DSD дипломи на единадесетокласници от немската паралелка. DSD са немски езикови дипломи, които удостоверяват високо ниво на владеене на езика. “С учене си резервираме билета за успешно бъдеще”, обясниха учениците, изминали дългия път от научаването на първите 1000 думи на немски език до покоряването на всички етапи на трудния изпит за DSD диплома.

“Успяхте! Това, което направихте, ви осигурява реализация в живота и кариерно развитие”, каза на единадесетокласниците директорката на училището Ани Василева. И подчерта, че това е гордост за учебното заведение, а интензивното изучаване на немски език ще продължи да бъде приоритет. Г-жа Василева отправи специална благодарност към учителите по немски език Василка Дамянова и Илияна Мирчева и към Йорг Каснер - координатор в Службата за педагогически обмен към посолството на Федерална република Германия в България.
Г-н Каснер консултира училища с разширена програма по немски език, които предлагат обучение за придобиване на немска езикова диплома и участва в изпитите във Велинград. Като гост на тържеството за връчване на DSD дипломите той отбеляза, че това е премиера за СУ “Св.св. Кирил и Методий” и че всички трябва да бъдат горди, защото са се представили изключително успешно на изпитите и са доказали превъзходното обучение по немски език. Училището във Велинград е известно в България и в Германия и с ангажираността си извън учебните часове, каза г-н Каснер, припомняйки успехите на театралната трупа с постановки на немски език.
С нескрито вълнение за трудната година и убедителните изпитни резултати говори и г-жа Дамянова, старши учител по немски език. Висока оценка за постиженията на училището даде и г-жа Нанева, експерт от РУО - Пазарджик. А учениците демонстрираха знанията си и в цялата програма, в която говориха, пяха и общуваха на немски език.
От името на кмета К. Коев поздравителен адрес връчи зам.-кметът Сергей Кичиков. Поздрави и символични подаръци единадесетокласниците получиха от д-р Таня Беличенова и Ани Саздова от Лайънс клуб - Велинград. Сред официалните гости на тяхното тържество бяха още председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев и директорът “Хуманитарни и социални дейности” в ОА Марияна Зинкова.
Получаването на DSD дипломите бе запечатано в множество снимки на усмихнати и горди с успеха си млади хора, които вече имат възможността да продължат образованието си в Германия.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води