Велинград - online - Възлагат зимното почистване не за една, а за две години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Възлагат зимното почистване не за една, а за две години
Публикувано 2016-10-25 09:59:12 от Темпо

За първи път Община Велинград ще възлага зимното почистване на общинската пътна мрежа за срок не от една, а от две календарни години. Обществената поръчка стартира със заповед на кмета Костадин Коев на 21 октомври 2016 г.
За разлика от предишни години избраната процедура не е открит конкурс, а публично състезание. Друга разлика с предходни поръчки е, че този път общинската пътна мрежа не е разпределена в отделни позиции, от които кандидатите да избират.
Сега бъдещият изпълнител на поръчката ще носи отговорност за зимната поддръжка на цялата общинска пътна мрежа и населените места. Прогнозната стойност на всички дейности по зимното почистване за 2017 и 2018 години е 264 000 лева. 210 000 лева се осигуряват от държавния бюджет, а останалата част от сумата ще трябва да бъде осигурена от общинската хазна. В условията на поръчката е посочено, че общината ще отпуска тези средства само при необходимост и съобразно метеорологичните условия. За сравнение поръчката за зимното поддържане на общинската пътна мрежа през настоящата 2016 г. бе на стойност 135 200 лева.
Бъдещият изпълнител на обществената поръчка следва да извършва всички дейности за поддържане и текущ ремонт на пътищата - снегопочистване, опесъчаване, поддържане на общинската пътна мрежа. Изпълнението се извършва регулярно през целия зимен сезон. Задължение на изпълнителя е да изготви Оперативен план за зимно поддържане и снегопочистване, схеми за работните маршрути, техниката и водачите по всяко направление и телефон за постоянна връзка с водачите. Избраният изпълнител трябва да осигури нормална проходимост и безопасна експлоатация на общинските пътища през зимния сезон, както и достъп до населените места от община Велинград.
Отварянето на офертите при публичното състезание е насрочено за 14 ноември 2016 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай