Велинград - online - Европейски награди за Мариам Маврова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Европейски награди за Мариам Маврова
Публикувано 2016-11-01 08:43:45 от Темпо

През октомври 2016 г. голямата музикална надежда на Велинград Мариам Маврова отново доказа своя талант на международна сцена. Тя участва в два конкурса в швейцарския град Локарно и с8ръбската столица Белград, които бяха предизвикателство с факта, че се провеждат в професионална музикална среда.

Oт 4 до 8 октомври в Локарно, Швейцария се състоя финалът на Петия международен конкурс “STRAS VOICES-2016”. На сцената в театър Локарно се състезаваха 24 финалисти от 8 държави: Австралия, България, Италия, Малта, Холандия, Испания, Швейцария и Румъния. На финала присъства министърът на културата на Швейцария Тичино Бертоли.
Финалистите бяха оценявани от три журита: от 8 музикални експерти от 6 държави (Швейцария, Италия, България, Турция, Полша, Испания), от пресжури (журналисти от радио, телевизия и преса) и от младежко жури. Важно за оценката и на трите журита беше интонацията, интерпретация и присъствие на сцената, под надзора на адвокат Орнела Роси от Локарно.
Изпълненията на Мариам Маврова получиха най-високата оценка от журито - тя спечели Гранд при на фестивала и наградата на пресжурито.
От 17 до 21 октомври 2016 г. в Белград, Сърбия се проведе международният музикален фестивал “АNGEL VOICE-2016”. До финала бяха допуснати 48 участници от България, Швеция, Словения, Хърватска, Македония, Южна Африка, Боливия, Черна гора и Сърбия. Международното десетчленно жури се състоеше от певци, композитори, вокални педагози, музиканти и музикални продуценти.
В дните на фестивала се проведоха два конкурса - за изпълнител и за авторска песен. В конкурса за изпълнител Mариам Маврова изпя кавър на песента “Mercy on me” и спечели ГРАНД ПРИ. В конкурса за песен тя представи песента “Днес е денят“, която донесе първа награда на авторите - Димитър Кърнолски и Константин Ангелов.
Освен тези награди Мариам получи покана за участие в детския ТВ формат “Пинкове звездице“ 2016-2017 г. от продуцента на предаването Неманя Михайлович, както и покани за участие в три международни конкурса - в Македония, Словения и Турция.
Мариам е на 15 години, учи в СУ “Св. св. Кирил и Методий” във Велинград. Вече 5 години тя е член на клуба “Успелите деца“ на фондация “Димитър Бербатов” и е лауреат на голямата награда за 2014 г. Нейн вокален педагог е Снежана Полихронова-Кърнолски от арт център “Кърнолски” в София.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола