Велинград - online - Хляб като има, всичко има! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хляб като има, всичко има!
Публикувано 2016-11-01 08:54:47 от Темпо

Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” спази традицията от последните години и отново организира празник на хляба и картофите. Той се проведе на Димитровден - 26 октомври и бе под мотото “Заветът на традициите”. Дворът на училището събра множество гости, сред които зам.-кметовете Сергей Кичиков и Светла Томова, която връчи поздравителен адрес от кмета Костадин Коев.

Тази година празникът имаше благотворителна кауза - всички направени хлебни и картофени изделия бяха дар за деца от домове, самотни хора и хора с увреждания. Фирмите, изработили и дарили храните са: “Кадьова-52”, “НИМА”, “Хлебопроизводство и сладкарство”, “Премиера 257”, ЕТ “Бирников”, “Иваскони”, ЕТ “Илия Линчев”, сладкарница “Бонбона”, “Полистарс” и ученичката Теодора Димитрова. Няколко ястия бяха разиграни на търг, а в отделна кутия се събираха дарения за нуждаещо се от лечение дете.
Празникът стана повод учениците са припомнят историята на хляба, който присъства във всеки ден от живота ни и народната мъдрост, че “Хляб като има, всичко има!” Младежите за пореден път се обърнаха към общината с предложението във Велинград да бъде възстановен празникът на картофите, които са неизменна част от поминъка на местното население.
В програмата се включиха възпитаници на школа “Журналист” към ОДК със стихове за хляба, детският хор към фолклорния ансамбъл “Чепинче” и талантливата певица Янка Върбовска от XI клас.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола