Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.10.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.10.16
Публикувано 2016-11-01 08:57:25 от Темпо

ПРОГРАМИ Общинският съвет прие Програма и план за управление качеството на атмосферния въздух в община Велинград за периода 2016-2019 г. и Програма за управление на отпадъците до 2020 г. От дневния ред отпадна гласуването на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината. Такава програма ще има след приемането на Национален план по проблема.


ЮНДОЛА Подкрепено бе намерението на сдружението с нестопанска цел “Социални системи Юндола” за проект за международен център за работа с деца в риск. Сдружението се представлява от актрисата Мая Бежанска, а проектът ще кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

ЗВЪНЧЕТА Местният парламент предостави на сдружение “Велинградски звънчета” с председател Иван Казалиев кабинет 15 на първия етаж в сградата на Общинския детски комплекс. Стаята ще се ползва безвъзмездно за срок от 10 години. Сдружението получи подкрепа да кандидатства с проект за закупуване на озвучително оборудване по ПРСР.

ДЪРВА Съветниците разрешиха добитите дърва за огрев от гора общинска собственост да бъдат предоставени на детските градини, социални заведения, пенсионерските клубове и кметствата. По предложение на Н. Делиев в списъка бяха включени и 11-те читалища в общината.

СПЕШНА ПОМОЩ Съветниците измениха взетото през март 2016 г. решение за учредяване на безсрочно и безвъзмездно право на строеж в полза на Министерството на здравеопазването за изграждане на Център за спешна медицинска помощ в парцела на общинската болница. Увеличена бе площта на имота от 1000 на 3500 кв.м. На въпрос защо се прави това зам.-кметът Светла Томова отговори, че парцелът остава общински, а МЗ има само отстъпено право на строеж.

ОДК С решение на Общинския съвет бе определена дейността на Център за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР-ОДК): развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Центърът ще осъществява общинската политика за личностно развитие на учениците от 6 до 19-годишна възраст.

ИНФРАСТРУКТУРА Допълнен бе списъкът на обекти с първостепенно значение във връзка с подобряване на водоснабдяването и пътната инфраструктура във Велинград. В списъка за належащи ремонти бяха включени улиците: “Георги Кирков”, “Владо Черноземски”, “Неофит Рилски”, “Димитър Полянов”, “Н. Островски”, “Владая”, “Кокиче”, “Радецки”, “Гогол”, “Банска”, “Полк. Борис Дрангов”, “Стража” и “Райна Княгиня”. Кметът К. Коев съобщи, че ремонтът след голямата ВиК авария на ул. “Милош Папарков” в кв. Каменица ще се заложи в капиталовата програма за 2017 г. Общината ще поиска от МРРБ средства за цялостното асфалтиране на улиците “М. Папарков” и “3 март”. Пред ПУДООС ще се кандидатства с проект за реконструкция на водопроводните клонове по улиците “Хр. Смирненски”, “Милеви скали” и “Г. Кирков”.

ЗИМА Представен бе отчет за подготовката на пътната мрежа в община Велинград за зимни условия. До 31 декември 2016 г. е в сила договорът с ЕТ “Зенун Борикар” - Света Петка за зимно поддържане на общинската пътна мрежа. Обявена е нова обществена поръчка за 2017 и 2018 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола