Велинград - online - Художникът Васил Горанов подкрепи идея на “Велинградски майки” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Художникът Васил Горанов подкрепи идея на “Велинградски майки”
Публикувано 2016-11-08 09:33:20 от Темпо

Дамите от създадената в социалните мрежи група “Велинградски майки” отново насочиха енергията си към добра кауза. Поредната им идея свърза един от най-известните съвременни български художници Васил Горанов с училищата в неговия роден Велинград.
Велинградските майки се обърнаха към г-н Горанов и той веднага откликна на тяхната молба да дари своя уникален албум “Заветите на историята” за 8 училища в нашия град. Създаването на албума е вдъхновено от певицата Лили Иванова, а във всяка от картините четката на майстора Васил Горанов е запечатила момент от българската история.
Първия албум “Заветите на историята” Димитрина Късева и Цвета Велева от името на “Велинградски майки” поднесоха на директорката на Основно училище “Христо Ботев” Марияна Байлова. С голямо вълнение г-жа Байлова и учителката по история г-жа Нина Томова приеха ценната книга в кабинета по история. Гордеем се, че Васил Горанов е възпитаник на училището в Каменица, подчерта Марияна Байлова и посочи рисувания от художника в ученическите му години портрет на Христо Ботев, който и днес стои над черната дъска в кабинета по история.
С радост и благодарност на 3 ноември албума приеха г-жа Росица Рускова - директор на Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов”, г-жа Любка Байлова - директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” и г-жа Ани Василева - директор на СУ “Св.св. Кирил и Методий”. В близките дни книгата ще бъде дарена и в останалите училища във Велинград като ценен подарък по повод деня на народните будители. Целта е картините на Васил Горанов да стигнат до по-голям брой млади българи и да запалят в тях искрата на родолюбието.
През изминалата седмица чрез “Велинградски майки” до децата в детското отделение на общинската болница “МБАЛ-Велинград” достигна новата приказка-игра “Дребосъците” на Никола Райков. Книжката се разпространява от фондация "Таласъмче" и доброволци от цялата страна. Една от велинградските майки също стана стана доброволец, свърза се с фондацията, получи книгата и лично я занесе на началника на детското отделение д-р Топалова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води