Велинград - online - Обучение в Колумбийски университет - огромно вдъхновение за промяна! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обучение в Колумбийски университет - огромно вдъхновение за промяна!
Публикувано 2016-11-08 09:50:26 от Темпо

Ние сме 17 учители от всички краища на България, в това число и аз, Мария Кутрянска, учител по английски език в СУ “Васил Левски”, Велинград. Преподаваме различни предмети - английски език, корейски, математика, информатика, философия и биология в начални, основни и средни училища.
Ние сме различни и по възраст, но това, което ни обединява е отдадеността на учителската професия и посветеността на нашите ученици. Общото между нас е стремежът да сме в крак с времето, да сме запознати с новостите в педагогическата теория и практика и творчески да ги адаптираме в работата си.
Тези качества бяха оценени от експертите на Фондация “Америка за България“ и Института за международно образование, които ни дадоха прекрасната възможност чрез програмата “Обещаващи лидери в образованието” да се обучаваме в продължение на 3 незабравими седмици в Педагогическия колеж към Колумбийски университет в Ню Йорк, САЩ и да посетим едни от най-иновативните, креативни и фокусирани върху резултатите училища в Ню Йорк.
Целта на програмата ELTP бе да ни запознае с най-новите педагогически нововъведения в САЩ, както и да насърчи сътрудничеството между нас и американските колеги. Програмата имаше два взаимосвързани компонента: академичен и практически.
Теоретичният курс се основаваше на дизайна - на учебната програма, на оценяването, на преподаването - фокусирани върху развиване и задълбочаване на разбирането на важните идеи, а не на тяхното запаметяване и възпроизвеждане в клас. Проектно базираното обучение, връзката с реалния живот и създаването на професионални училищни общности бяха само някои от акцентите в обучението.
Това, което най-силно ни впечатли при посещението на училищата не бе техническата обезпеченост с лаптопи, iPad-и и всякакви технологии, а обезпечеността с мотивирани учители, които са обучавани от Педагогическият колеж на Колумбийски университет при внедряване на новите подходи и методи на работа. Училищата и респективно учителите разполагат с много голяма свобода и същевременно отговорност при определяне на учебното съдържание. В основата на всеки урок е заложено развитие и прилагане на 4-те “К”: Комуникация, Критично мислене, Колаборация (сътрудничество), Креативност.
Няма учебници, няма и междучасия! Учебният час е 42 мин. и 3 мин. за придвижване до следващия кабинет. Уникално! И работи!
След 21 дни ние се завърнахме в България вдъхновени за промяна! Вярваме, че ако искаме нещо да се промени, всеки един от нас може и трябва да промени нещо сам. Ние приехме предизвикателството като истински лидери не само да задаваме посоката, но и да се опитаме да бъдем посоката за своите колеги и професионални общности!
Мария Кутрянска, ст. учител по английски език

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай