Велинград - online - Какви средства получават Местните инициативни групи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какви средства получават Местните инициативни групи
Публикувано 2016-11-08 09:51:07 от Темпо

На 2 ноември 2015 г. в Гранитната зала на Министерският съвет премиерът Бойко Борисов връчи споразумението на Местната инициативна група “Високи Западни Родопи - Борино, Доспат и Сърница” за изпълнение на Страгегията за водено от местните общности местно развитие. Стратегията, разработена в рамките на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, е получила почти максималния брой точки и се класира на трето място от одобрените общо 40 такива стратегии в цялата страна.

Трите общини в МИГ “Западни Родопи” ще получат безвъзмездна финансова помощ в размер на 2 933 500 лева. Съотношението между публични и частни мерки е 50:50, така че местният бизнес може да разчита на половината от сумата - 1 466 400 лева.
От общата сума най-много средства ще бъдат насочени за инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности - 1 173 000 лева и за подобрение и разширяване на всички видове малка по мащаб инфраструктура - 1 154 000 лева. По 146 700 лева се отпускат за преработка и маркетинг на селскостопански и горсик продукти. 195 600 лева ще се инвестират в публично ползвана инфраструктура за отдих и туризъм. Предстоят информационни срещи, на които потенциалните бенефициенти ще се запознаят със сроковете и условията за кандидатстване за финансиране.
На 11 октомври 2016 г. сдружение “Местна инициативна група - Белово, Септември, Велинград” също получи заповедта за одобрение на предложената стратегия за водено от общностите местно развитие. Общият размер на одобрената финансова помощ за проекти към стратегията е в размер на 7 313 745 лева. Средствата са разпределени по три програми: по Програма за развитие на селските райони - 2 933 745 лева; по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” - 1 480 000 лева и по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” - 2 900 000 лева. Очаква се официалното подписване на споразумението.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай