Велинград - online - Първият учреден туристически район в България ще бъде “Родопи” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първият учреден туристически район в България ще бъде “Родопи”
Публикувано 2016-11-08 09:54:44 от Темпо

Със заповед от 24 октомври 2016 г. министърът на туризма Николина Ангелкова откри процедура за учредяване на Организация за управление на Туристически район “Родопи”. Това ще бъде първият създаден от общо деветте предвидени туристически района в България. Организациите за управление на туристическите райони са доброволни и извършват дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама.

Инициативата за учредяването на първия туристически регион “Родопи” тръгна през февруари 2016 г. от Велинград, подчертава Цвета Спасова - директор “Икономическа политика, туризъм и реклама” в ОА - Велинград. Тогава идеята е подкрепена на среща между кметовете на Велинград, Сърница, Батак, Ракитово, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите - Смолян. През юни 2016 г. на работна среща в Смолян е взето решение за учредяване на туристически район “Родопи”. Учредителите са 9 общини и сдружения. Писмото до министерството на туризма е подписано от: община Смолян с кмет Николай Мелемов, кмета на община Чепеларе Славка Чакърова, кмета на община Велинград Костадин Коев, кмета на община Маджарово Милко Армутлиев, кмета на община Доспат Елин Радев, председателя на УС на Регионална туристическа асоциация “Родопи” - Смолян Пантелей Мемцов, председателя на УС на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори- Смолян Георги Пампоров и Златко Златанов - председател на Сдружение на хотелиери и ресторантьори, Велинград. Областна администрация Смолян също участва в Учредителния комитет, който ще бъде представляван от областния управител Недялко Славов.
Създаването на Туристически район “Родопи” е крачка към провеждане на регионална туристическа политика и осъществяване на ефективен регионален маркетинг. Главната цел е да направи туристическите райони разпознаваеми за туристите и успешно да ги рекламира на вътрешния и на международния пазар.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води