Велинград - online - Предстои ремонт на центъра, обявиха поръчка за фирма изпълнител 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предстои ремонт на центъра, обявиха поръчка за фирма изпълнител
Публикувано 2016-11-08 09:55:53 от Темпо

На 28 ноември 2016 г. Община Велинград ще проведе публично състезание за избор на фирма-изпълнител за един от най-важните проекти за нашия град. Проектът “Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Велинград” бе изработен и спечелен преди повече от година в рамките на интегрирания план за градско развитие. През август 2015 г. той бе онагледен с изложба на открито, показваща как ще изглежда бъдещият център на Велинград.
В края на септември 2016 г. кметът Костадин Коев е подписал договора по проекта, който се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж” на ЕС.
Обявената на 28 октомври 2016 г. обществена поръчка за строително-монтажни работи по проекта възлиза на 3 830 289 лева. Тя включва цялостен ремонт на централния площад от ул. "Юндолска" до ДГС "Алабак" и от ул. "Св. Св. Кирил и Методий", както и от фонтаните до старата сграда на общината. Предвиждат се рехабилитация на настилките на пешеходните алеи, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, повишаване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност, чрез изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление. При реконструиране на зелените площи се предвижда максимално запазване на дървесната и храстова растителност. Част от проекта е също изграждане на зона за обществен отдих в района на складове при Централен кооперативен пазар. Проектното решение включва подмяна на съществуващите настилки с нови бетонови тротоарни плочи, достъпната среда към парка, нови кътове за отдих с пейки, изграждане на нови пешеходни алеи и др. Изготвени са и проекти за ремонти на три улици - “Георги Кирков”, “Милеви скали” и “Христо Смирненски”, по които ще бъдат реконструирани пътните ленти и тротоари. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 600 дни, така че във Велинград идва времето на поредните сериозни ремонти.
Във връзка с проекта за нови визия на центъра на 21 ноември 2016 г. общината е насрочила конкурс за избор на строителен надзор на строително-монтажните работи. Прогнозната стойност на тази обществена поръчка е 70 000 лева, а срокът за изпълнение е 6 месеца.
“Темпо” ще информира своевременно и подробно кога ще стартират ремонтите на центъра, какъв ще е техният график и как ще се отразят на хората и бизнеса.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай