Велинград - online - Спортни успехи за момчетата от ВУИ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спортни успехи за момчетата от ВУИ
Публикувано 2016-11-15 09:25:46 от Темпо

Зонален турнир в Благоевград
Стана традиция момчетата от Възпитателното училище интернат - Ракитово да участват на зоналните и на националните турнири за деца в риск, организирани от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. Поредният Зонален турнир за деца в риск от Югозападна България се проведе в спортната зала на Югозападен университет “Неофит Рилски” в Благоевград. Участие взеха над 200 деца от клубовете “Широко сърце”, домове за деца в риск, ВУИ и центрове за настаняване от семеен тип от Дупница, Брацигово, Ракитово, Долна баня, Първомай (обл. Сандански), Гоце Делчев.

Единадесет момчета от ВУИ - Ракитово, водени от учителите Михаил Попчев и Иван Ковачев, участваха във всичките пет спортни дисциплини и спечелиха медали и призови места:
Бадминтон за момчета 13-15 г.: II място за Атанас Илиев;
Бадминтон за юноши 16-18 г.: I място Мехмед Пуров;
Тенис на маса за момчета 13-15 г.: I място Мартин Шахънски;
Тенис на маса за юноши 16-18 г.: II място Дениз Махмуд и III място Мехмед Пуров;
Минифутбол за момчета 13-15 г.: III място за отбора в състав: Васил Козаров, Валери Василев, Сали Смаилов, Атанас Илиев, Николай Цветанов и Иван Костадинов;
Баскетбол юноши 16-18 г.: III място отборно за Николай Бацков, Васил Козаров и Денис Махмуд; Лека атлетика, гладко бягане на 1200 м. за момчета 13-15 г.: V място Атанас Илиев;
Лека атлетика, гладко бягане на 1200 м. за юноши 16-18 г.: IV място Исмаил Мюмюн.
Наградите връчи зам.-ректорът на ЮЗУ – Благоевград. И тъй като на практика всички участници в турнира от ВУИ - Ракитово печелят призови места, отборите на училището са поканени за участие на Националния коледен турнир за деца в риск в зала Арена Армеец в София на 12 декември 2016 г.


Футболен турнир във Велинград
Вече няколко години сдружение “Истински хоризонти” с ръководител американеца Гейбриъл Силман работи с момчетата от ВУИ - Ракитово. Съвместните дейности са разнообразни: велопоходи около яз. Батак, до Бялата скала - Велинград и около яз. Голям Беглик; беседи; походи; участие в организиране на тържества в училището; турнири; организиране на срещи с бивши наркозависими лица от Центъра край Пловдив. Без съдействието на Гейбриъл Силман, осигуряващ основна част от екипировката, не би било възможно група деца от ВУИ - Ракитово три поредни години да се включва в Националния поход “По стъпките на Ботевата чета”, където ние сме единствените участници от област Пазарджик.
Последният футболен турнир, организиран от сдружение “Истински хоризонти”, бе проведен на 26.10.2016 г. Участваха три отбора: ветерани от сдружението, сборен отбор от ученици от Велинград, отбор от ВУИ. Регламентът е уточнен между участниците. В началото се проведоха две срещи с отбори 5+1 на хандбални врати, с продължителност две полувремена от по 10 минути. В първата среща отборът на ВУИ завърши наравно 1:1 срещу отбор от ветерани от сдружението, в който участват и двама американци. Във втората среща отборът на ВУИ загуби с 1:3 срещу отбор от ученици от училищата от Велинград.
Кулминацията на турнира беше среща между отбора на ВУИ и сборен отбор ученици от Велинград. Отборите са от по 11 човека, в две полувремена от по 20 минути, на големи врати. ВУИ през първото полувреме губеше с 5 гола, но през второто полувреме резултатът стана 2 : 5 за момчетата от Велинград. Почетни попадения за ВУИ бележат Васил Козаров и Дениз Махмуд. Момчетата от ВУИ са благодарни на Гейбриъл Силман, защото в тази приятелска среща той лично играе в техния отбор през последните няколко минути от второто полувреме.
Свилен Топчиев и Михаил Попчев, учители във ВУИ

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води