Велинград - online - Оптимистично за образователната интеграция на малцинствата и мигрантите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.10.18
· „Синята зона не ни е читава“
· Каменчани все по-гневни заради водата
· Ново обществено обсъждане ще решава бъдещето на Клептуза
· ПРЯКА РЕЧ: Спрете срамното решение за Клептуза
· Според министъра на земеделието няма нарушения в защитена местност “Клептуза”
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.18
· Жалба по лято и още нещо
· Не на тормоза и агресията в училище
· Туризмът има нужда от кадри, кадрите имат нужда от подкрепа
· Малки обяви: 02.10.18
· А родителите не дойдоха
· ПРЯКА РЕЧ: Неспазени ангажименти
· „Песента ни свързва“
· Когато водното спасяване е призвание
· На 6 октомври стартира планинският полумаратон Ремово-Блатца-Ракитово
· Обновен салон в Деня на спорта
· „Чепинец” не успя да победи у дома
Tuesday, September 25
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.18
· Нови идеи за Клептуза: парк с водни атракции и без търговия

Оптимистично за образователната интеграция на малцинствата и мигрантите
Публикувано 2016-11-15 09:37:04 от Темпо

Как да се интегрират децата и учениците от малцинствата и как да се обучават деца мигранти - отговорите на тези актуални въпроси търсиха педагози от цяла България, които се събраха на тридневна конференция в хотел “Свети Спас” във Велинград. Конференция "Интеркултурно образование - добри педагогически практики в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства" бе организирана от Синдиката на българските учители, Министерството на образованието и науката и фондация “Фридрих Еберт”.

Форумът бе открит на 9 ноември от председателката на СБУ Янка Такева, която съобщи, че се очаква Министерството на образованието да отпусне около 6 милиона лева по програма за езикова подготовка на деца мигранти. Тяхното обучение в българска езикова среда е едно от предизвикателствата, пред които вече е изправена нашата образователна система. Г-жа Такева очерта и натрупаните с години проблеми за интегриране на малцинствата в българските детски градини и училища, но изрази оптимизъм, че с нова методология и учебно съдържание това ще се случи. Тя изрази съпричастност към тежката аминистративна работа, с която в момента са затрупани учителите и директорите на учебните заведения, но също бе оптимист, че след старта на учебната година този проблем ще намалее. В предизборен дух синдикалистката каза, че се страхува случващото се в България да не наруши баланса и да не забави процесите в образователната сфера.
От името на г-жа Регине Шуберт - ръководител на бюрото на фондация “Фридрих Еберт” в София, която бе гост на конференцията, говори г-н Хубчев. Той благодари на всички, които от 2013 г. съвместно с фондацията работят по въпросите на образователната интеграция на малцинствата в България.
С “Добре дошли” във Велинград участниците в националната конференция бяха приветствани от кмета Костадин Коев, който подчерта, че за нашия град е чест да бъде домакин и се надява следващият подобен форум също да бъде тук.
Радост, че е във Велинград и близо до родното Ракитово изрази експертът Йоcиф Нунев. Според него образователната интеграция на малцинствата и мигрантите ще става все по-атрактивна тема. След повече от 20 години “родилни мъки” вече се виждат изключително добри резултати по проблема, за каквито дори не съм и мечтал, сподели Й. Нунев. Като пример за добри практики той посочи разработените 250 доклада за участие в конкурса по темата, от които комисията е излъчила 46 най-добри. “Аз съм успокоен за образователната интеграция на децата и учениците от малцинствата”, обобщи Йосиф Нунев.
В рамките на конференцията 30 автори и колективи от училища в цяла България споделиха своя опит в образователната интеграция на малцинствата.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води