Велинград - online - Нови решения за нови предизвикателства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови решения за нови предизвикателства
Публикувано 2016-11-15 09:38:38 от Темпо

По традиция всяка година в СУ “Васил Левски“ на 11 ноември стартира дейността на новата учебна компания. Тази година учениците от десетите класове сформираха компания, наречена “New L.I.F.E. - New Light Ideas For the Environment” (“Нов живот - нови, свежи идеи за околната среда”). Участниците представиха екологичните проблеми на обществото и призоваха към разумно потребление на земните блага и природосъобразен начин на живот.
Учениците направиха проучване, според което следата, която Европа оставя върху околната среда, е сред най-големите на планетата. Ако останалият свят живееше като европейците, за поддържането на живота щяха да са необходими ресурсите на повече от две планети.
Начинът на производство и консумация има своя дял в много от днешните проблеми на околната среда, като например глобалното затопляне, замърсяването, изчерпването на природните ресурси и загубата на биоразнообразие. Качеството на живота на хората зависи от това да живеем в рамките на ограниченията на наличните природни ресурси. За да постигнем това, ние трябва да променим начина на мислене и на живот на обществото.
Тези знания учениците искат да разпространят сред младото поколение не само в България, но и в цяла Европа. Затова екипът се захвана с идеята за преработка на отпадъчен дървен материал – един от най-важните природни ресурси за икономиката на нашия регион. Учениците решиха да произвеждат различни разновидности на настолна лампа от отпадъчно дърво, подходяща за всяко едно домакинство.
Новата учебна компания получи напътствия и пожелания за успех от директора на СУ „Васил Левски“ Емил Моллов, от ученици и преподаватели.
Виктория Джонева, президент на учебна компания “New L.I.F.E.“

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай