Велинград - online - Велинград иска да конкурира Карлови Вари 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, December 11
· Иван Гергов с нови победи в бокса
· ТД „Юндола“ на прага на столетие
· Двойки на „Импулс” спечелиха 5 комплекта медали в Марибор
· Успех за момчетата на „Велинград волей“
Tuesday, December 04
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.18
· Какво (не) свърши общината за 10 години на Клептуза
· Нови спорове за минералната вода в Драгиново
· Само 7 от 20 кметове на кметства се отчетоха пред Общинския съвет
· Докато мъдрите се намъдруват...
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
· ПРЯКА РЕЧ: Кому е нужно това...? Защо...?
· Златното време на Недялко Йорданов
· Младши-автоконтрольор получи акт за неправилно паркиране
· КРИМИ ХРОНИКА 04.12.18
· Клубовете на Лайънс и Ротари направиха Коледни балове
· Малки обяви: 04.12.18
· Добруджанска среща в Чепино
· Ученици от Ракитово спечелиха награди от православен конкурс
· Вечер на руската поезия - очень хорошо!

Велинград иска да конкурира Карлови Вари
Публикувано 2016-11-15 09:44:48 от Темпо

Осем месеца след визитите на наши делегации в Москва и Екатеринбург на 9 ноември кметът Костадин Коев посрещна във Велинград гости от Уралска област: изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев, директора на телевизионните канали АТН и Матч тв Галина Левочкина, Светлана Лагавиева от Росстур и журналистката Екатерина Циганкова. В срещата участваха още врид областният управител Гинче Караминова, зам.-кметът Атанас Палигоров, Цвета Спасова - директор “Икономическа политика, туризъм и реклама” и Владимир Ников от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

Кметът К. Коев изтъкна, че гостуването на делегацията от Екатеринбург е голяма чест и обобщи свършената работа през изминалите 8 месеца от Консултативния съвет по туризъм. Решен е проблемът с поисканото от руските туроператори уеднаквяване на цените за руските туристи в тризвездните хотели във Велинград. Все още има проблеми с полетите от Екатеринбург до Пловдив и трансферите до Велинград. Кметът подчерта, че руските туристи имат култура и традиции по отношение на балнеологията, но посещават предимно чешкия курорт Карлови Вари. Амбицията на Велинград е поне една част от тези туристи да бъде пренасочена и да дойде в нашите хотели, СПА и балнеологични центрове, бани и места за почивка и релакс. В рекламата на Велинград като туристически център се включи и г-жа Караминова, която отбеляза, че това е най-красивият град в Пазарджишка област, с най-много слънчеви дни, с изцяло ремонтиран път и перспективи за развитие, включително чрез реализация на проекта “Сютка”.
Михаил Малцев припомни, че на среща с българския министър на туризма Николина Ангелкова преди 11 месеца са обсъдили броят на самолетните полети от Уралския регион към България да се увеличи два пъти. В края на активния туристически сезон данните сочат, че броят на полетите се е увеличил три пъти. Активна роля за това е изиграло и откриването на Генерално консултсво на България в Екатеринбург през януари 2016 г. Анализът на урските туроператори сочи, че цените и качеството на туристическите услуги в България са абсолютно приемливи за руските туристи. Г-н Малцев обаче открои два важни проблема, които чакат своето решение. Първият е популяризирането на община Велинград в Русия, където България е известна основно с Черноморието. Светлана Лагавиева също допълни, че руските туристи търсят алтернативи на скъпите европейски ски курорти, но изобщо не обмислят вариант като Велинград по простата причина, че не са чували за него. “Посетила съм 86 държави, но сега за първи път чух за Велинград, има сериозен информационен вакуум”, каза тя. В отговор Г. Караминова посочи, че за първи път Министерството на туризма ще отпусне около 6 милиона за реклама.
Вторият важен проблем за туристите от Уралска област са полетите от и до България. Според г-н Малцев най-добрият за тях вариант е да летят до Пловдив, който е град с древна история и привлича вниманието на руските туристи. Той попита дали държавата може да субсидира част от цената на полетите, но според Вл. Ников като член на ЕС нашата страна не може да дава държавни субсидии на частни компании. Г-н Ников посочи, че от по-евтини полети до Пловдив са заинтересовани и курорти като Банско и Пампорово, така че трябва да се търси споделяне на риска между държавата, общините и частния бизнес. По молба на гостите за среща с представители на летище Пловдив областният управител Гинче Караминова пое ангажимент да съдейства това да се случи още по време на престоя им в България.
Срещата в кметския кабинет завърши с размяна на подаръци. Кметът К. Коев поднесе рисувана върху камък икона на Богородица в красива кутия с рисунка на Клептуза, традиционното за Чепинския край писано яйце и фотоалбума “Диви Родопи”. Гостите подариха фото албум за стария Екатеринбург и фигура на руска мечка с малахит. Велинградският кмет предложи нашият град да се побратими с Екатеринбург, а М. Малцев заяви, че ще предаде поканата на кмета на уралската столица.
По време на гостуването си във Велинград делегацията от Урал посети “СБР-НК” ЕАД, Историческия музей, църквата “Света Троица”, хотели, заведения и минерални извори, за да види и оцени на място потенциала на курорта. Гостите от Екатеринбург заснеха и филм за Велинград.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Вила


Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Атмосферни условия
2018-12-12 19:06:15
Топл. индекс -1.14°C
Отн. влажност 69.40%
NoPM 2.5PM 10
121 301
#3249112 201
#221333 55
#325151 130
#6045184 373
#8671204 393

Средно за последния час
Влажност 67.82 %
PM 2.5 µg/m3 155.77
PM 10 µg/m3 377.83

0 µg/m³     50              100
       25               75                 500
Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 70.77 %
PM 2.5 µg/m3 84.29
PM 10 µg/m3 198.25

Тоника - Велинград , производтво на билков чай