Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Данъкоплатците настояват градът да е чист 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Данъкоплатците настояват градът да е чист
Публикувано 2016-11-15 09:46:53 от Темпо

В началото на изминалата седмица получихме сигнал от живеещи на улица “Хан Аспарух” във Велинград, които се оплакаха от събраните, но невдигнати камари с есенни листа. Хората алармираха, че служители на “Еко Титан” са събрали листата още преди седмица, но трудът им се обезсмисля, защото силният вятър ги разпилява. На снимките е видим и другият проблем: около кошовете за боклук са натрупани всякакви отпадъци, които с дни стоят неприбрани.

Живеещите на ул. “Хан Аспарух”, която е една от предпочитаните улици за разходка от туристите във Велинград, споделиха, че много от гостите на града също се възмущават от гледката. Не можем да се излагаме с такава мръсотия пред туристите, а да се величаем като СПА столица на Балканите, категорични са велинградчани. Те настояха кметът на общината Костадин Коев като стопанин на града спешно да вземе мерки и да разпореди вдигане на камарите с листа и боклуци.
Потърсихме повече информация от отговарящата за чистотата фирма “Еко Титан”. От там обясниха, че през тази част от есенния сезон графикът е много натоварен, защото такива камари с листа и изхвърлени от дворовете храсти, клони и треви има из целия град. От фирмата все пак реагираха на сигнала и ден по-късно купчините по “Хан Аспарух” бяха вдигнати. В същото време обаче по съседните малки улички като “Ст. Попов” жълтите есенни листа си останаха да се пилеят от вятъра...
Хората, които си плащат такса смет, са в пълното си право да очакват качествено и навременно почистване във Велинград. Но в същото време ситуацията около сметопочистването е изключително сложна: по неофициална информация общината от месеци не плаща на “Еко Титан”, но фирмата въпреки това продължава да чисти и да налага запори на общинските сметки. От своя страна общината е обявила нова обществена поръчка за всички дейности по чистотата и озеленяването. Конфликтът наистина е сложен и никак не е лесен за решаване. Обаче най-малко виновни са данъкоплатците, които искат Велинград да е чист и то не в бъдеще, а в сегашно време.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води